Julkaistu 

Pääkirjoitus: Outokummun kesä tarvitsee lisäpotkua

Okufest syntyi pari vuotta sitten eri kesätapahtumia yhdistäväksi voimaksi Outokummussa. Kolmen isomman tapahtuman yhdistelmä jäi viime vuonna kahden tapahtuman varaan Kumpurockin kaaduttua. Tänä vuonna tapahtumasta tippui pois Oksa-messut. Okufestin maineen piti yllä tänäkin vuonna Outokummun mäkiautoyhdistyksen Vanha kaivos GP, jonka rinnalle on syntynyt viime vuosina myös muuta oheistapahtumaa.  Koko kaupungin ainoan kesätapahtuman tärkeäksi täydentäjäksi tulivat tänä vuonna Vanhat talot -tapahtuma ja samalle viikonlopulle osuneet isot frisbeegolfkisat. Tapahtumatarjonta näyttikin jälleen hyvin monipuoliselta, mutta lisää tullaan kaipaamaan.

Vanhat talot -tapahtuma toi taatusti uudenlaista koettavaa paikkakunnalle, mutta jää nähtäväksi syntyykö puhtaasti yhteisöllisyydestä lähteneestä yksityiskotien ovien avaamisesta jatkuvaa perinnettä.

Vain muutama vuosi sitten Outokummusta loppui heinäkuuta vilkastuttanut Kumpujaiset, jonka paikalle tapahtuman järjestäjänä ollut yrittäjäyhdistys ei ole lähtenyt hakemaan täytettä.

Outokummun kesä kaipaakin järkipuntarointia mahdollisuuksista hyödyntää nykyistä enemmän vilkkaampaa matkustelun ja lomakauden aikaa. Virtaa ja voimaa tuntuu riittävän edelleen eri toimijoissa, mutta yhteen pöytään ja yhteiseen ponnistukseen joukkojen kokoaminen näyttää juuri nyt vaikealta.

Jos uutta vaihdetta ei jatkossa löydy, kaupungin kesäkausista on kehittymässä tekemättömyyden tyyssija. Samaan aikaan haaveillaan uusista asukkaista ja paikallisen ostovoiman parantumisesta. Valitettavasti kesäkauden vaisuus antaa ennen muuta kesävieraille ja -asukkaille kuvaa paikkakunnan elinvoimasta. Se ei tällä hetkellä näytä ulkopuolisen silmiin järin voimakkaalta.

Kommentoi

Hae sivuilta