Nousevan auringon alla

Vaihto-opiskelijana Japanissa.

Festivaalitunnelmia!

LRM_EXPORT_80352969299499_20181123_150202493 Mascots

Hei vain jälleen kaikille ja hyvää marraskuuta!

Oletettavimmin Suomessa on jo aika viileää ja pikkupakkasia alkaa pitämään. Lunta ja joulua odotellaan jo innolla? Niin täälläkin, heti Halloweenin jälkeen kaikki koristeet vaihtuivat joulukoristeisiin ja jouluvaloja ilmaantui joka paikkaan. Varsinkin Tokiossa on jouluvalokoristelut vedetty äärimmilleen, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla. Tällä kertaa nimittäin ajattelin kertoa teille koulufestivaaleista, joita oli kolmet tälle syksyä. Jokaisella Josain kampuksella oli omansa, ja viimeisimmät olivat juuri viime viikonloppuna Kamogawassa olevalla turismin ja matkailun opiskelijoiden kampuksella. 

Vähän enemmän koulufestivaaleista kokonaisvaltaisena kontekstina. Koulufestivaalit ovat hyvin normaaleja täällä Japanissa. Niitä järjestetään, jotta yliopistoilla ja lukioilla on näin mahdollista mainostaa omaa kouluaan ja hankkia opiskelijoita. Tämä siksi, että opiskelustahan maksetaan täällä, joten koulun mainonta on tärkeää, jotta opiskelijoita tulisi mahdollisimman runsaasti. Koulufestivaaleihin käytetään paljon aikaa ja niihin panostetaan. Meidänkin koulumme ja varsinkin meidän kampuksemme festivaalit olivat todella suuret ja niihin oli käytetty paljon aikaa ja vaivaa. Kaksi muuta koulumme kampusta ovat pienemmät kuin meidän niin sanottu pääkampuksemme, ja niiden festivaalit olivat kooltaan myös siksi pienemmät ja yksipäiväiset, kun meidän kampuksemme festivaalit kestivät koko viikonlopun ajan.

Ensimmäiset festivaalit olivat sunnuntaina 14 päivä lokakuuta koulumme Tokion kampuksella. Menimme festivaaleille yhteiskyydityksellä, eli toisin sanoen bussilla, koulumme kampukselta. Tokion kampus oli hieno, ja pääaulassa sijaitsi valtava tyrannosaurusta esittävä fossiilijäljitelmä. Tai luultavimmin se oli jäljitelmä... Tokion kampuksellamme opiskelijat opiskelevat muun muassa mediaa, ja tämä näkyi erilaisissa pajoissa, joita festivaaleilla oli. Festivaalit alkoivat avajaisspuheilla ja nauhan leikkaamisella päälavalla. Sen jälkeen oli vapaata mennä käymään kaikissa pajoissa, joissa esiteltiin muun muassa piirtopöytien käyttöä, action-kameroita ja pystyi pelaamaan bingoa kahvilassa. Bingossa voitinkin jättiläismäisen pussin karkkia, ja positiivisesti yllätin itseni, kun ymmärsin kaikki numerot katsomatta taululle, joita bingo-kone arpoi. Koko tapahtumahan oli siis japaniksi, yllättäen. Tottakai festivaaleilta sai myös erilaisia ruokia ja maistoinkin kanavartaita sekä sateenkaarihattaraa, joka oli niin valtava, että päädyin syömään sen ystävieni kanssa yhdessä. Festivaaleilla oli myös paljon esityksiä, joihin sisältyi muun muassa hienoja ja hyviä tanssiryhmiä. Aikaa, joka minulla oli ennen bussin lähtöä, en viettänyt festivaaleilla, vaan lähdimme seikkailemaan ystävieni kanssa Tokion kaduille ja tarkemmin sanoen Shinjukun alueelle. 

Seuraavat festivaalit olivat sitten meidän oman kampuksemme festarit, joiden järjestäminen perui meiltä tunteja ja antoi niin sanottuja vapaapäiviä meille, jotka emme voineet osallistua järjestelyihin. Meidän koulumme festivaalit olivat kaksipäiväiset ja sijoittuvat lauantai ja sunnuntai päiville. Lauantaina pääsin henkilökohtaisesti osallistumaan festivaaleille vasta myöhemmin iltapäivällä. Lauantaina festivaalit  alkoivat klo 11 aamulla ja kestivät kuuteen asti illalla ja ohjelmaa oli tarjolla sinne asti. Sunnuntain alkamisajankohta oli hiukan aikaisempi ja festivaalit loppuivat myös hiukan aiemmin kuin lauantaina. 

Koko viikonlopun aikana tarjolla oli monenlaista tekemistä, aina mahtavista ruoka- ja myyntikojuista, hierontaan ja livemusiikkiin. Esillä oli myös monenlaisia näyttelyitä ja tutkimusesittelyitä, yksi niistä esitteli muun muassa erilaisia hyönteisiä ja matelijoita. Pääsin näkemään tuossa näyttelyssä kaloja ja jopa salamantereita sekä kilpikonnan. Muuta mukavaa mitä kerkesin kokeilla, oli japanilainen teeseremonia, jota koulumme teekerho piti. Sen lisäksi otin myös hennatatuoinnin, joita ystäväni tekivät yhdessä pajoista. 

Esitykset ja esiintyjät olivat myös todella hienoja. Tarjolla oli hyvää livemusiikkia ja mahtavia tanssiesityksiä. Tekemistä ja esiintyjiä oli myös nuoremmille katsojille. Henkilökohtaisiin suosikkipajoihini kuului live-musiikkia soittava paja, joka oli sijoitettu koulumme students halliin, eli se oli sisätiloissa, mikä nosti pajan viihtyvyyttä  hieman sateisina ja viileinä päivinä. Ja toki viihdyin myös ulkona päälavan edessä seuraamassa tanssijoita, soittajia sekä cheerleedereitä ynnä sun muita erilaisia hahmoja ja persoonia. Kokonaisuudessaan viikonloppu oli hauska, ja se meni vähän liiankin nopeasti ohi. Todellakin kokemisen arvoinen tapahtuma! Ohessa muutamia kuvia festivaaleilta. 

 

Viimeisenä muttei vähäisempänä koulufestivaaleina oli tosiaankin Kamogawa kampuksen festivaalit, jonka matkailun opiskelijat olivat järjestäneet. Nekin olivat festivaaleina pienemmät kuin pääkampuksen festivaalit ja pysyttelivät yksipäiväisinä. Menimme Kamogawaan jälleen yhteiskyydityksellä ja saavuimme sinne jo ennen kuin festivaali oli kunnolla alkanutkaan. Festivaaleilla oli jälleen tarjolla hyvää ruokaa ja erilaisia lavaesiintymisiä. Esiintyjissä oli muusikoiden lisäksi myös Hawaiilaisia perinnetanssiesityksiä. Vaikka festivaali olikin pienimuotoinen, oli se silti mukava kokemus. Ja Kamogawan kampus sijaitsee kauniilla paikalla, joten jo pelkkien nähtävyyksien takia kannatti lähteä käymään siellä. Muutenkin Kamogawa paikkana oli hyvin kaunis, ja siellä oli paljon vuoristoisia rinteitä sekä merenranta oli upea. Ainoa harmi oli vain se, että kampus oli kauniilla paikalla, mutta se oli Kamogawan kaupungista sen verran pitkän kävelymatkan päässä, ettemme päässeet ystävieni kanssa seikkailemaan kaupungille. Mutta maisemat bussin ikkunastakin olivat äärimmäisen kauniit. Alla muutama kuva vielä Kamogawastakin.

 

 Siinäpä nyt tälle erää, sain toivomuksia kuvista niin nyt niitä on kyllä. Toivottavasti pidätte! Toiveita aiheista ja asioista joista kuulisitte mielellänne, niin saa laitella kommentteihin. Jälleen ensi kertaan!

Ps. Vielä näin loppuun kappale, joka soi festivaaleillamme moneen otteeseen ja soi muutenkin joka paikassa. Varoituksena, älä kuuntele, jollet halua siitä korvamatoa. :D

https://www.youtube.com/watch?v=sr--GVIoluU 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.outokummunseutu.fi/