Sotkumia

Blogin kullakin kirjoittajalla on omat vahvuutensa ja mieltymyksensä: kuka kirjoittaa runoja, kuka satuja ja tarinoita, kuka paikallishistoriaa ja tiedettä, kuka proosaa.

Kesäjatkis 16

Mattias tuli viimeisenä sisälle, oltuaan seuraamassa sairasauton lähtöä, nostaen samalla hötäkässä kaatuneen Röntykäisen pappamopon pystyyn rappusten vieressä. Istuimet olivat kaikki käytössä. Vain pöydässä, jossa oli penkit kahden puolen, hän nuomasi Bertan vieressä vapaan tilan.

- Bertta, siirrätkö vähän bersett, anteeksi, hyvin muodostunutta takalistoasi.

Bertta mutjauttaa pari senttiä takamustaanpenkin päätä kohti.

- Elä, elä noin paljon. Johan tuo Röntykäinen lentää kattoon toisesta päästä, kun pennkki keikkaa.

- Eiköhän tuohon yhet tyhjät housut mahu, Bertta tuumaa. Ilmaisu ei oikein sovi Mattiaksen raamikkaaseen olemukseen. Mattias änkeytyy Bertan ja Säteen väliin. Tunnelma on vielä sairaskohtauksen vuoksi vähän säikähtyneen oloinen ja Mattias päättää koettaa keventää sitä vitsailemalla.

-Tiedättekö, mitä eroa on blondilla ja kylpypyyhkeellä? Jaa, ette? Pyyhkeestähän etsitään kuivaa kohtaa.

Vaalea Säde koki Mattiaksen istumisen tiiviisti viereensä erikoisen miellyttävänä. Mutta kun tämä heitti ikäänkuin hänen olemukseensa kohdistuvan, karkealta tuntuvan vitsin, hän ensin punastui, sitten kalpeni, kimposi pystyyn ja kajautti raikuvan iskun kämmeneltä Mattiaksen korvalle. Sitten hän paineli ovesta ulos itkua tyrskyen.

- Mikäs sille nyt tuli? Mattias istui typertyneenä ihmetellen Säde Muuvaaran yllättävää käytöstä. Niin, vaaleaverikköhän hän oli, mutta mistä tuollainen hento, melkein eteerisen oloinen neitonen ottaa hänen tsoukkinsa noin rankasti itseensä. Sitten löytyy Bertastakin yksi kova kohta, kun hän mäjäyttää kyynärpäällään Mattiasta kylkeen topakasti.

- Etkö sinä hyvä mies ole huomannut, miten tuo tyttö on sinnuu katellut? Ja menit vielä tuolla tavalla murjasemmaan! Mäne nyt perässä ja pyyjä anteeksi.

- Menenhän minä, en tarkoittanut... Mattias kompuroi ulos vähän pöllämystyneenä saamastaan vieruskavereiden käsittelystä. Eemeli nousi pöydän päässä ylös.

- Tehdäämpäs nyt niin, että lopetetaan tältä päivältä ja kokoonnutaan huomenna samaan aikaan. Roolejanne voisitte opetella ulkoa!

Jatkuu

Mauri Siimestö

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.outokummunseutu.fi/