Nousevan auringon alla

Vaihto-opiskelijana Japanissa.

This is halloween!

20181031_233438 Halloween night in Shibuya

Heippa vaan kaikille jälleen!

Ja ensimmäiseksi pahoitteluni tauosta jo näin heti blogin alussa, mutta viime viikkoni oli buukattu täyteen halloweenin ja koulufestivaalien takia. Joten koska en kerennyt juurikaan olemaan kotona, niin en kerennyt avata konettakaan päivittääkseni näistä monista hienoista tapahtumista johon pääsin osaksi. Nyt kuitenkin ajattelin päivittää teille Japanin halloween juhlintaa, ja myöhemmin tällä viikolla päivitän viikonloppuna olleista kouluni festivaaleista. 

 Nyt kuitenkin palatakseni halloweeniin. Ensinnäkin halloween oli nähtävissä koko lokakuun ajan kaikkialla Japanissa, muun muassa kaikki kaupoista ja leipomoista aina suuriin teemapuistoihin olivat halloween-teemaiset. Vierailin lokakuussa Sanrio Purolandissa, joka tunnetaan myös Hello Kitty -teemapuistona. Siellä oli koristelut ja Sanrio-hahmot pukeutuneet halloween-asuihinsa ja myynnissä oli halloween-erikoistuotteita. Näin tätä kummittelevaa aikaa rakastavana henkilönä olin valtavan innoissani koko konseptista ja siitä kuinka juhla oli nähtävissä kaikkialla, ja söpön pelottavia tuotteita sai menipä minne tahansa. 

Myös halloweenteemaisia tapahtumia oli paljon tarjolla, ja niitä oli etenkin Tokion alueella. Halloween kesti, mikäli internetiin on uskominen, niin ainakin viikon. Teemajuhlia pystyi löytämään kaikkialta ja varsinkin 26.-28.10. viikonloppuna oli juhlia joka kulmauksessa. Jopa minun kotoisassa pienessä maalaiskaupungissakin oli dining pubit muutettu yökerhoiksi, joissa musiikki soi ja värivalot vilkkuivat. Tosin pienet klubijuhlat olivat pientä verrattuna viikonloppuna Shibuyalla olleisiin katubileisiin. Siellä oli videoiden ja uutisten perusteella kaadettu autoja ja juhlijoita oli kaduilla ollut tuhansittain. Itseäni tietysti hiukan harmitti, etten päässyt näkemään Shibyuan viikonloppujuhlia, mutta onneksi varsinaisena halloweenpäivänä pääsin mukaan Shibuyan ihmisvilskeeseen. Siitä kuitenkin myöhemmin lisää. Olin kyllä täysin tyytyväinen myös kotikaupunkini halloweenkarkkijahtiin, joka järjestettiin lauantaina 27.10. ja johon me vaihtariporukalla osallistuimme. 

Halloweenjahdissa ideana oli kerätä leimoja vihkoselle ja paikoista, joista saimme leimoja, saimme myös yleensä karkkia tai muita herkkuja. Ja mitä enemmän leimoja keräsimme, sitä enemmän saimme osallistua laatikkoarvontoihin, joista pystyi voittamaan vielä isompia palkintoja. Muun muassa yksi ystäväni voitti 1000 yenin lahjakortin Aeoniin kauppaan, joka vastaa Suomen Citymarketteja. Euroissa tuo kyseinen summa on siis noin kymmenisen euroa. Kokonaisuudessaan päivä ja tapahtuma olivat todella hauskat ja oli mukavaa kierrellä ympäri kaupunkia hyvässä seurassa. Sekä totta kai ihailla muiden osanottajien asuja. Siitä päivästä oheen muutama kuva.

Samaisena lauantaina menimme halloweenjahdin jälkeen vielä juhlimaan isommalla porukalla omaa halloweeniamme paikalliseen izakayaan, joka on siis perinteinen japanilainen ravintola. Siellä söimme, lauloimme karaokea ja nautiskelimme. Siinäpä viikonlopun juhlintamme olikin. Emme menneet porukalla Tokioon, vaikka olimmekin niin alunperin suunnitelleet. Perjantai, jolloin olimme suunnitelleet Tokion reissua, meni omalta kohdaltani halloweenasuani shoppaillessa. 

Vaikka viikonloppu olikin ohi, oli varsinaiset halloweenjuhlat vielä vasta edessä. Keskiviikkona 31.10. jolloin varsinainen halloween siis otti paikkansa, oli juhlat sekä koulullamme että Shibuyalla. Ensin oli juhlat koulullamme, jonne jäin suoraan oppituntieni jälkeen. Koulun halloweenjuhliin kuului erilaisia pelejä, pitsaa sekä kakkua ja tottakai myös upeita asuja. Juhliin kun oli pukeutumispakko, ja opettajamme näyttivät siitä hienosti mallia pukeutuessaan muun muassa merirosvoiksi ja seiloreiksi. Ohessa olevissa kuvissa näkyy tiimityöskentelyn tuloksia, joissa pääsimme luomaan omalle tiimillemme hahmon,  jolla on pahoja voimia. Meidän tiimimme hahmon nimeksi tuli you can't stop me. Ja voittajahahmoksi tuli huutoäänestyksellä Omoto-hahmo, joka näkyykin alemmassa kuvassa keskimmäisen taulun oikealla puolella. Koulun juhlat olivat todella mukavat, ja ihmisiin pääsi tutustumaan tiimityöskentelyn lomassa. Mutta valitettavasti jouduimme kuitenkin ystävieni kanssa poistumaan näistä juhlista ennenaikaisesti, sillä junamme Shibuyalle lähti vielä juhlien ollessa kesken. 

Shibuyalla emme olleet ainoat ihmiset siellä. Koko Shibuyan tunnetuin kohta Shibuya crossing oli täynnä ihmisiä, ja poliisit olivat sulkeneet osia kulkuväylistä, jotta ihmisillä olisi jotain reittejä joista poistua tarpeen tullen. Ihmisiä oli siellä niin valtavasti, että kun soljuit ihmisjoukkoon, menit sen mukana sinne minne se ikinä menikin. Ihmisille, joilla tuppaa olemaan ahtaanpaikankammoa, en suosittele menemään Shibuyalle halloweenina. Ihmiset olivat todella panostaneet asuihinsa Shibuyan ihmispaljoudessa. Nähtävillä oli tunnetuista ilmapukudinosauruksista animaatiohahmoihin ja vähäpukeisiin puputyttöihin. Lähes kaikilla Shibuyan kävelijöillä oli edes jonkinnäköistä pelottavaa tai erikoista naamiaisasua yllä, ja vähemmän oli näkyvillä ihmisiä normaaleissa vaatteissa. Ja vaikka halloweenilta oli suhteellisen viileä, ei se ollut vaikuttanut ihmisten pukuvalintoihin vaan vastaan tuli välillä hyvinkin paljastavia asuja. Emme ystäviemme kanssa tehneet Shibuyalla sen kummempaa kuin pyörimme ihmisvilinässä ja kävimme turhan kalliissa kahvilassa, josta saimme seurata ihmisten menoa vähän ylemmästä näkökulmasta. Vietimme 31.10.-1.11. yömme siis Shibuyalla ja hyppäsimme aamulla ensimmäiseen junaan, joka lähti takaisin kotikaupunkiimme. Yö oli pitkä mutta äärimmäisen hauska ja todellakin kokemisen arvoinen. 

Siinäpä minun halloweenjuhlintani tänä vuonna. Hiukan erilaista kuin mitä yleensä Suomen kamaralla, mutta pidin siitä oikein paljon. Vaikka halloween onkin Japanissa vielä aika uusi juhla, ovat ihmiset ottaneet sen hyvin vastaan. Mitä tietysti paikallisten opiskelijoiden kanssa puhuin, olivat he vähän kauhuissaan kuullessaan minun menevän Shibuyan halloweeniin, sillä siitä kuulemma liikkuu aikamoisia tarinoita paikallisten keskuudessa. Mutta ainakin minun osaltani juhlinta meni ongelmitta, ja mukavaa oli. Mutta tässäpä tälle erää, seuraavassa päivityksessä sitten koulufestivaaleista.

Seuraavaan kertaan! :)

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.outokummunseutu.fi/