play

Hautalammen kaivoshanke etenee: "Jo etukäteen on aloitettu suurin osa prosesseista, jotka on tehtävä, että ympäristölupahakemus voidaan jättää"

Ely-keskuksen ympäristönsuojelu ja vesienhoito -yksikön päällikkö Ari Heiskanen luonnehtii Hautalammen yva-prosessia poikkeuksellisen vaikeaksi ja monimutkaiseksi. Jopa virkamiehen on vaikea hahmottaa kokonaisuutta.

Ely-keskuksen ympäristönsuojelu ja vesienhoito -yksikön päällikkö Ari Heiskanen luonnehtii Hautalammen yva-prosessia poikkeuksellisen vaikeaksi ja monimutkaiseksi. Jopa virkamiehen on vaikea hahmottaa kokonaisuutta. Kuva: Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Kun lukee ely-keskuksen perusteltua päätelmää Outokumpuun tekeillä olevan Hautalammen kaivoshankkeen ympäristövaikutusten arvioinnista, syntyy helposti käsitys, että nyt lyödään viimeisiä nauloja kaivoshankkeen arkkuun. Elyn mukaan hankkeen toteutusvaihtoehdot ovat tosin ”teknisesti, yhteiskunnallisesti, sosiaalisesti ja lieventämistoimenpiteet huomioiden ympäristöllisesti toteutuskelpoisia”, mutta päätelmässä jatketaan: