play

Eurovaalit 2024: Kun eurovaaleissa puhutaan turvallisuudesta, puhutaan käytännössä Venäjästä: ”Tietämys Kremlin hybridivaikuttamisesta yhä ohutta Euroopassa”

Tietokirjailija Jessikka Aro toteaa, että vaikka EU on reagoinut Venäjän hybridisotatoimiin eri puolilla Eurooppaa, on sen otettava jatkossa vielä jämäkämpi ote.

Tietokirjailija Jessikka Aro toteaa, että vaikka EU on reagoinut Venäjän hybridisotatoimiin eri puolilla Eurooppaa, on sen otettava jatkossa vielä jämäkämpi ote. Kuva: Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Kun naamiot presidentti Sauli Niinistön sanoin on riisuttu, Venäjän hallinto tehnyt fasistisen luonteensa hyvin selväksi ja Suomi liittynyt Natoon, on keskustelu Venäjästä myös eurovaalien alla hyvin erilaista kuin aikaisemmin. Ei tarvitse kuin muistella nykyisen presidentin Alexander Stubbin nykyvalossa vaivaannuttavia lausuntoja russofobiasta vuonna 2014 kun Venäjä oli jo miehittänyt Krimin. Stubb oli silloin pääministeri ja arvosteli Fennovoiman sittemmin kaatuneen ydinvoimalahankkeen kriitikkoja.