play

Viestintäsuunnittelijan sijaisuus Polvijärvellä on outokumpulaisen Sanna Niskasen ensimmäinen varpaankasto julkisen puolen viestintään

Sanna Niskanen sijaistaa Hanna-Leena Kunttua Polvijärven viestintäsuunnittelijana.

Sanna Niskanen sijaistaa Hanna-Leena Kunttua Polvijärven viestintäsuunnittelijana. Kuva: Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Edessä oli kesä täynnä tapahtumia Polvijärvellä, joten kiire siinä tuli kun viestintäsuunnittelija Hanna-Leena Kunttu jäi äitiysvapaille eikä alkujaan sijaiseksi kaavailtu voinutkaan ottaa tehtävää vastaan.

– Tuttavien kautta kuulin, että tänne etsitään kiireesti sijaista. Viikko siitä eteenpäin oli kunnanjohtajan kanssa kätelty, Kunttua sijaistava outokumpulainen Sanna Niskanen kertoo.

Koti on ostettu. On puoliso ja cairnterrieri Alma. Aika idylliseltä jo näyttää.
Sanna Niskanen

Hän myöntää, että oli haastavaa hypätä liikkuvaan junaan järjestämään kesäasukastapahtumaa, Polvijärvi-päiviä ja maakuntapäivän tapahtumaa Sotkumaan kaiken muun viestintätyön päälle. Jälkipuinti tapahtumien suhteen on käynnissä ja palaute on ollut rohkaisevaa niin kuntalaisilta kuin kollegoiltakin. Niskanen tosin naurahtaa, että kuka Polvijärvi-päiviä onkaan ensi kesänä järjestämässä, täytyy aurinko muistaa tilata. Tänä vuonna päivät vietettiin sateisissa tunnelmissa.

– Minulla on taustalla myös kulttuurituottajan koulutus, joten oli ihana päästä miettimään tapahtuma-asioita.

Hän kertoo tunnistavansa sen haikeuden, jonka Polvijärvellä supistuva palvelutarjonta on aiheuttanut. Huoltoasema ja R-kioski lopettivat ja sote-palvelujakin siirtyy yhä enemmän Outokumpuun ja verkkoon.

– On silti myös toiveikkuutta. Täällä on tosi hyvä talkoohenki ja paljon kotiseuturakkautta.

Juurtuminen Pohjois-Karjalaan tekeillä

Niskanen luonnehtii itseään juurettomaksi ja sanoo jopa vähän kadehtivansa polvijärveläisten ja outokumpulaisten kiinnittymistä paikkaan.

– Olen avioerolapsena kulkenut paikasta toiseen ja asunut vuosia myös ulkomailla. Minulla ei ole lapsuuden paikkakuntaa, hän sanoo.

Nyt tarkoitus on vihdoin kasvattaa juuret ja nimenomaan Pohjois-Karjalaan.

– Koti on ostettu. On puoliso ja cairnterrieri Alma. Aika idylliseltä jo näyttää. Samoillaan metsässä ja mökkeillään.

Hänen työhistoriansa on kirjava: sisällöntuotantoa mainostoimistossa, kahvilatyöntekijänä Särkiselällä, markkinointityötä Piipolla, hotelli- ja ravintolatöitä Outokummun lisäksi Rovaniemellä ja Sri Lankassa ja niin edelleen.

– En ole koskaan pelännyt työtä enkä sano tilaisuuksille ei. Ja maailma on aina vetänyt puoleensa.

Pesti jatkuu kevääseen

Ensi kevääseen jatkuvan sijaisuuden jälkeen jatkosuunnitelmat ovat auki, mutta Polvijärven kokemusten perusteella kipinä myös julkisen sektorin viestintään kytee vahvasti. Kuntun sijaistaminen ollut sikäli vaivatonta, että viestinnän perustaa ovat laittaneet hyvään kuntoon niin Kunttu kuin Anni Lampinen häntä ennen.

– En ole ennen ollut sijaisen roolissa ja tämä on myös ensimmäinen varpaankasto julkisen puolen viestintään, joten toivottavasti hoidan asioita niin kuin Hanna-Leena minun toivoisi niitä hoitavan ja vien asioita eteenpäin. Digitaaliset välineet tulevat sisäiseen viestintään yhä vahvemmin ja ehkä luontomatkailijoille haluaisin tehdä materiaalia, hän pohtii.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta