play

Pääkirjoitus: Lehden lukeminen kannattaa aina

Kari Kauppinen

Tällä viikolla vietetään uutisten viikkoa. Se on suurin yksittäinen ponnistus, jossa media huomioi erityisesti lapsia ja teinejä. Viikon organisoi Uutismedian liitto, jonka jäsen myös Outokummun Seutu on. Journalistisen median, eri verkko- ja paperilehtien, lukeminen on erinomainen keino pysyä tietoisena siitä, mitä kaikkea omassa elinpiirissä ja kotikunnassa tapahtuu. Lehti kertoo näistä asioista kaikenikäisille. Viisaan kollegan ohje on totta edelleen: ”Tässä lehdessä ei julkaista mitä tahansa, vaan Outokummun ja Polvijärven asioita.”

Lehti, niin verkossa, sosiaalisessa mediassa kuin paperillakin ja erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, on myös osa yhteisöään. Paikallislehti on kaikkien yhteinen. Samaa mieltä, mitä lehdessä on julkaistu, ei tarvitse olla, mutta kannattaa aina kertoa oma perusteltu mielipide ja olla tekemässä yhteistä lehteä. Tästä saatiin oiva esimerkki tiistaina, kun olin Kummun koulun kolmannen luokan vieraana. Kaksi 9-vuotiasta oppilasta kertoi kaksi erillistä ajatusta, jotka ovat nyt jo yhden päivän miettimisen jälkeen realisoitumassa todellisuudeksi.

Kiitos siitä teille, kolmosluokkalaiset!

Journalistisen median kuluttaminen on oiva ratkaisu myös yleissivistyksen laajentamiseen. Kun seuraa uutisia lähes päivittäin, muodostuu ajan oloon käsitys asioiden taustoista ja merkityssuhteista toisiinsa. Tämä ei ole lainkaan huono asia pohdittaessa esimerkiksi ylioppilaskirjoituksissa menestymistä. Lukeminen ja medialukutaito lisää ajattelua ja oivaltamista. Outokummun Seutu tekee mielellään yhteistyötä yhteisönsä kanssa. Polvijärvi ja Outokumpu ovat meille tärkeitä. Kouluvierailut ovat niistä yksi tapa. Tarjoamme myös nuorille mahdollisuuksia ilmaista itseään. Tässä lehdessä on teinin tekemä haastattelu ja viime viikolla aloitti ysiluokkalainen lehden kolumnistina. Tehdään kaikki yhdessä paikallislehteä. Se on meidän kaikkien.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta