play

Pääkirjoitus 4.7.: Iloinen käänne puskafarssissa

Pasi Huttunen

Pohjois-Karjala on tunnetusti vahva kesäteatterimaakunta, mutta ei se ollut kesäteatteri, jossa jo viime kesänä näyteltiin kaikkein pahin puskafarssi. Oudoimmasta näytelmästä vastasi silloin Pohjois-Karjalan hyvinvointialue, jossa päätettiin palveluverkkosuunnitelmasta eli siitä, millaisia sotepalveluja missäkin saa.

Silloin palveluverkon supistamista perusteltiin sillä, että rahaa haluttiin laittaa seinien sijaan hoivaan ikään kuin nämä olisivat yksiselitteisesti toisilleen vastakkaisia.

Outokummussa palvelut olisivat säilyneet, mutta Polvijärvellä olisi oma terveyskeskus korvattu niin sanotuilla liikkuvilla palveluilla ja polvijärveläisten juoksuttamisella Outokummun terveysasemalle.

Tänä kesänä puskafarssi on saanut jatko-osan kun suunnitelma valmistellaan uudestaan edellisen kaaduttua esteellisyyksien vuoksi hallinto-oikeudessa.

Suunnitelma pistettiin yllättäen perusteellisesti uusiksi ja nyt näyttää siltä, että Polvijärvi saa monen muun kunnan tapaan sittenkin pitää terveysasemansa. Polvijärveläiset ovat syystä iloisia, sillä terveyskeskuskäynti Outokummussa olisi ollut etenkin autottomalle hyvin hankala. Julkista liikennettä kun kuntien välillä ei ole.

Kukaan ei vain oikein nyt tiedä, mistä sitä rahaa seiniin on talven aikana ilmestynyt kun viime kesänä niihin ei kerta kaikkiaan ollut varaa. Pelkonahan oli, että jos palveluverkko väkisin pidetään laajana, se hapertuu entistä pahemmin ja toimii vielä huonommin. Nyt on ilmeisesti viisasten kivi löydetty ja sekä laajaan palveluverkkoon että hyvään hoivaan on varaa.

Vai täydentyykö puskafarssien sarja trilogiaksi?

pasi.huttunen@outokummunseutu.fi

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta