play

Pääkirjoitus 7.9.: Yhteistyöstä ei ole varaa luopua

Pasi Huttunen

Politiikan konkarit kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd.) Joensuusta ja Nurmeksen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.) ilmaisivat hiljattain Karjalaisen sivuilla huolensa maakunnan edunvalvonnan tilasta.

Ongelmana heidän mukaansa on päätöksentekoon tarvittavien rakenteiden murentuminen ja poliittisen ohjauksen häviäminen. Kiteytetysti he kritisoivat kuntapäättäjiä siitä, että kunnissa tuijotetaan tätä nykyä lähinnä omaan napaan ja maakunnan etu kärsii.

Etenkin näinä aikoina on erittäin perusteltua olla asiasta huolissaan. Niin lento- ja ratayhteydet, tieverkosto kuin sähkön kantaverkkokin ovat huonolla tolalla eikä asiaa paranneta tehokkaasti niin, että yksittäiset kunnat huutavat tahoillaan. Pieni maakunta tarvitsee välttämättä yhteen hiileen puhaltamista.

Matkailun saralla tilanne konkretisoituu. Esimerkiksi Pohjois-Savossa rakennetaan voimakasta maakunnallista matkailuyhtiötä ja Kainuussa sellainen jo on. Täällä ollaan ajamassa VisitKarelia Oy:tä alas.

Polvijärvellä kunnanhallitus käsitteli pari viikkoa sitten aloitetta, jossa ehdotettiin kuntamarkkinoinnin tehostamista yhteistyössä Juuan ja Kaavin kanssa. Käytännössä aloitteessa ehdotetaan yhteisen työryhmän perustamista.

Eikö yhteistyötä olisi syytä enemmänkin tiivistää Polvijärven, Outokummun, Liperin ja Heinäveden välillä, jotka yhdessä muodostavat otollisen alueen niin matkailun kuin muunkin yhteisen markkinoinnin kannalta. Ja eikö tätä sopiviin alueellisiin kokonaisuuksiin jakautuvaa työtä olisi järkevää tehdä osana maakunnallista, ammattitaitoisesti koordinoitua kokonaisuutta?

pasi.huttunen@outokummunseutu.fi

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta