play

Yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi - pankki maksaa palkan

Kari Kauppinen

OP Outokumpu etsii 16.2. saakka yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Outokumpu lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi somereportterina, apuna urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, kunnossapitohommissa tai apulaisohjaajana kesäleirille.

Osuuspankin tuki yhden nuoren työllistämiseksi on 500 euroa. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Kyseinen työ on monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäinen työpaikka.

Nuoret voivat hakea yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 4.–31.3.

– Me OP Outokummussa haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa, sanoo OP Outokummun toimitusjohtaja Ari Karhapää.

– Oma raha on myös edellytys sille, että oma talous alkaa kiinnostaa. Rahan käyttö ja talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, sillä omasta taloudesta huolehtiminen kasvattaa koko ajan merkitystään. Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen, ja kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla.

Kampanjan avulla OP Outokumpu haluaa myös tukea outokumpulaisten yhdistysten toimintaa. Pankki tarjoaa tukea yhteensä 2 500 euroa, jonka avulla kesäksi työllistyy viisi nuorta, kertoo OP Outokummun pankinjohtaja Jani Vänskä.

– OP Outokumpu valitsee helmikuun loppupuolella tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille vastaavalla tavalla yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen.

Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista sekä tukea kolmannen sektorin toimintaa.

Tukea voi hakea Osuuspankin verkkosivujen kautta. Sieltä voi hakea myös työpaikkoja.

Juttu julkaistaan ilmaiseksi osana Uutisten viikkoa. Julkaisemme lapsia ja teinejä kiinnostavia juttuja tällä viikolla ilman maksua.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta