play

Outokumpuun aukeaa ensi maanantaina uusi kuntosali

Outokumpulainen Katja Hopponen kertoo, että kuntosaliharjoittelun terveyshyödyt huomasi nopeasti. Urpo Hartikainen (taustalla) heittäytyi kuntosaliyrittäjäksi ja Outokumpuun saadaan toinen kuntosali kaupungin salin rinnalle.

Outokumpulainen Katja Hopponen kertoo, että kuntosaliharjoittelun terveyshyödyt huomasi nopeasti. Urpo Hartikainen (taustalla) heittäytyi kuntosaliyrittäjäksi ja Outokumpuun saadaan toinen kuntosali kaupungin salin rinnalle. Kuva: Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

– Shellillä kun on töissä ja kantelee ja nostelee asioita ja on jaloillaan koko päivän, niin keho on kovilla. Krooninen niskahartiajumi on hävinnyt ja selkäkin on ollut tosi hyvässä kunnossa, kertoo outokumpulainen Katja Hopponen, joka on päässyt uuden kuntosalin TT-Gymin koekäyttäjäksi jo ennen sen virallista avaamista.

Hän pyrkii käymään salilla kolme kertaa viikossa.

– Melkein voi sanoa, että koukkuun on tähän jäänyt ja se on poikinut sitten muutakin liikuntaharrastusta siihen kylkeen.

Hopponen kertoo, että kaupungin kuntosalille hän ei ole halunnut mennä.

– Kun ei oikein osannut niitä laitteita ja oli muutenkin vähän semmoinen tunne, että menee toisten reviirille. Täältä on saanut apua ja tukea, hän kuvailee.

Kysyntä toiselle kuntosalille on Outokummussa ollut ilmeinen jo hyvän aikaa. Kaupungin sali on sinänsä laadukas, mutta etenkin ruuhkapiikkien aikaan siellä on ollut tukalaa. Jyrinharjuntielle aukeava TT-Gym paikkaa nyt vajetta tarjonnassa. Tutustumispäivä on lauantaina ja virallisesti sali aukeaa maanantaina.

– Meillä oli tässä jo omalle perheelle sali, mutta kun kysyntää näyttää olevan, niin laitettiin kaupallinen sali, kuntosaliyrittäjäksi heittäytynyt Urpo Hartikainen sanoo.

Outokummun Seudulle on myös useamman henkilön taholta harmiteltu sitä, että naisten vuoro kaupungin salilla ei näytä pysyvän naisten käytössä vaan paikalla on aina miehiä myös naisten vuoron aikaan.

– Meillä asia hoidetaan teknisesti niin, että miesten pääsykoodeista pudotetaan se naisten vuoron pari tuntia pois, Hartikainen kuvailee.

Noin 180 neliön salilta löytyy jo kaikki perusasiat ja ensin vuonna on tarkoitus saada avattua myös ryhmäliikuntatila. Hartikaisen mukaan ryhmäliikuntatuntien vetäjien kanssa on jo alustavia sopimuksia, mutta lisääkin mahtuu. Hierojan palveluita on myös tarjolla. Halli on iso, joten laajennusvaraakin riittää. Ja onpa salilla biljardipöytäkin.

Kun entiset kalustetehtaan tilat on muokattu kuntosaliksi, on apua löytynyt todella paljon paikallisista liikkeistä, kertoo Hartikainen. Ainakin Puukeidas, Okun Putkityö, Itä-Suomen sähkötarvike, Lasikumpu, Okun koneosa ja Würth ovat palvelleet hyvin.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta