play

Suven avaus oli perjantaina Laulurinteellä − katso tallenne vapaasti tästä

Kesä alkoi ihan virallisestikin.

Kesä alkoi ihan virallisestikin. Kuva: Kari Kauppinen

Kari Kauppinen

Suomen Suven avaus on vapaasti katsottavana Outokummun Seudun verkkosivuilla tallenteena. Suora lähetys Joensuun Laulurinteeltä alkoi 31.5. kello 17.55. Lähetyksen on tuottanut Karjalainen. Linkki on jutun lopussa (klikkaa Karjalaisen punaista kuvaketta).

Suomen Suven avausta vietetään joka vuosi koulujen päättyessä Joensuun Laulurinteellä. Suven avaus on joensuulaisille rakas perinne ja vuonna 2017 se pääsi Unescon Elävän perinnön listalle.

Suven avauksen ohjelma koostuu perinteisesti 6 000 alakoululaisen suurkuoron esittämistä lauluista ja ohjelmassa on myös oppilaiden lukema Suomen Suven avaus, orkesterin esitys ja vierailevien artistien soolonumero.

Illan juonsivat ensimmäistä kertaa oppilaat ilman opettajaa. Pestin olivat saaneet kuudesluokkalaiset Ella Hirvonen ja Janna Kettunen Karhunmäen koulusta.

Säestyksestä huolehti Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikoilla.

Vuoden 2024 ohjelma oli seuraava: Suvivirsi, Lasten Karjala, Suven avaus (lukijoina Niittylahden koulun oppilaat), Joensuulle, Jumppalaulu, pää olkapää, peppu..., Pidä huolta, Eemeli ja Aleksi + suurkuoro, Eemeli ja Aleksi – soolonumero, Haitaribussi, Tanssi tyttö, laula poika, Orkesterin esitys, Pohjois-Karjala (Leevi & the Leavings), Ville ja Valle, Karjalaisten laulu

Yleisö oli mukana suurkuoron laulussa.

Tapahtumassa oli maakunnan vierailevia kouluja, mutta nyt ei Polvijärveltä eikä Outokummusta.

Suven avaus -perinne aloitettiin vuonna 1985 Laululavan valmistuttua. Ensimmäisen kerran Laulurinteellä laulettiin Suven avauksen merkeissä 31. toukokuuta 1985.

Suven avauksessa on perinteisesti ollut mukana Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikoilla.

Kapellimestarina toimi outokumpulaisille tuttu Mika Hirvonen.

Koronan takia tapahtuma järjestettiin virtuaalisena vuosina 2020 ja 2021.

Ennen konserttia tehty juttu on päivitetty nyt konsertinjälkeiseksi.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta