play

SM-viesteistä hopeaa Polvijärvelle, nuoret juoksivat myös hyvin

Joona Mustonen (vas.), Aleksis Kivelä, Niilo Pelli ja Eetu Jolkkonen juoksivat ennätyksen.

Joona Mustonen (vas.), Aleksis Kivelä, Niilo Pelli ja Eetu Jolkkonen juoksivat ennätyksen. Kuva: Janne Kivelä

Siiri Ratilainen

Polvijärven Urheilijat lujittivat viime viikonloppuna kotikylänsä mainetta pikajuoksun mekkana SM-viesteissä Turussa. Miesten joukkue voitti hopeaa 4 x 100 metrillä ilmiömäisellä ajalla 40,57. Asema yhtenä ennakkosuosikeista ei siis ollut tuulesta temmattu. Mutta tuulen lailla juoksivat Jarno Tenhusen valmennuksessa olevat Joonas Liukkonen, Matias Ahtinen, Rasmus Lehikoinen ja Santeri Örn. Örnin vahva ankkuriosuus sinetöi joukkueelle toisen sijan.

– Ei voi kun tyytyväinen olla. Vaihtoja on treenattu paljon, että ne sujuvat jo hienosti. Juoksu kulki itsellä hyvin, viesteissä on aina hyvä meininki, Lehikoinen kertoo.

– Kova oli taso tänä vuonna. Ehjät juoksut oli meiltä, niin tyytyväinen täytyy olla.

Pojille ja tytöille uusi ennätys

Tyttöjen joukku menestyi myös hyvin: Eevi Ratilainen (vas.), Ida Pelli, Helmi Ahosola, Sointu Kuiri ja varajuoksija Helmi Tanskanen.

Tyttöjen joukku menestyi myös hyvin: Eevi Ratilainen (vas.), Ida Pelli, Helmi Ahosola, Sointu Kuiri ja varajuoksija Helmi Tanskanen. Kuva: Jill Bessendorffer-Pelli

Myös nuoremmat urheilijat edustivat Polvijärven Urheilijoita SM-viesteissä. P15-sarjassa 4 x 100 metrillä juoksivat Veeti Hirvonen, Niilo Pelli, Aleksis Kivelä ja Joona Mustonen.

Sujuvien vaihtojen ansiosta joukkue paransi piirinmestaruuskisoissa juoksemaansa aikaa liki sekunnin ja uusi ennätys kirjataan nyt 53,06.

15-vuotiaiden sarjassa pojat juoksivat myös 4 x 800 metrillä. Joona Mustonen, Aleksis Kivelä, Niilo Pelli ja Eetu Jolkkonen parantelivat ennätystä tälläkin matkalla lukemiin 10.38,48. Joukkueen nuorin Eetu Jolkkonen on vasta 12-vuotias.

Tämä joukkue juoksi miesten SM-hopeaa: Joonas Liukkonen (vas.), Rasmus Lehikoinen, Santeri Örn ja Matias Ahtinen.

Tämä joukkue juoksi miesten SM-hopeaa: Joonas Liukkonen (vas.), Rasmus Lehikoinen, Santeri Örn ja Matias Ahtinen. Kuva: Markku Ahtinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

T15-sarjan 4 x 100 metrin joukkueessa juoksivat Ida Pelli, Sointu Kuiri, Eevi Ratilainen sekä Helmi Ahosola. Joukkueen aika 56,30 on reilu parannus entiseen ennätykseen.

– Näissä sarjoissa on todella paljon joukkueita, joten meidän joukkueet olivat mukana hakemassa kokemusta ja reissu menikin huipusti siltä osin, Polvijärven Urheilijoiden valmentaja Annina Walling kertoo.

15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa joukkueita olikin mukana hurjat 65 ja saman ikäisissä pojissa 32.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta