play

Pakkomuutto järkyttää Hilma-kodin asukkaita - lakkautuksesta kantelu aluehallintovirastoon

Vieno (vas.), Ritva ja Auli ovat järkyttyneitä Hilman lakkauttamispäätöksestä ja pakkomuutosta. Ismon (oik.), sisko asuu myös yksikössä ja vierailu kauempana olisi jatkossa hankalaa. Outokummun kehitysvammaisten tuki ry:n Matti Koistinen (takana) pitää hyvinvointialueen toimintaa asiassa kestämättömänä. Kantelu aluehallintovirastoon tuo vielä toivoa.

Vieno (vas.), Ritva ja Auli ovat järkyttyneitä Hilman lakkauttamispäätöksestä ja pakkomuutosta. Ismon (oik.), sisko asuu myös yksikössä ja vierailu kauempana olisi jatkossa hankalaa. Outokummun kehitysvammaisten tuki ry:n Matti Koistinen (takana) pitää hyvinvointialueen toimintaa asiassa kestämättömänä. Kantelu aluehallintovirastoon tuo vielä toivoa. Kuva: Pasi Huttunen

Pasi Huttunen

Kodin menettäminen uhkaa kehitysvammaisten asumisyksikkö Hilman asukkaita Outokummussa. Outokummun kehitysvammaisten tuki ry:n puheenjohtaja Matti Koistinen kritisoi kovin sanoin päätöstä lakkautuksesta. Päätös on Koistisen tietojen mukaan tehty marraskuussa ja asukkaille yksikön valvova henkilö on ilmoittanut asiasta tammikuussa. Seitsenpaikkaisen yksikön viiden asukkaan olisi muutettava pois kesän aikana.