Julkaistu    |  Päivitetty 

Outokummun Energiasta kolmen energiayhtiön tarjous

Outokummun Energian kauppa on etenemässä. Vapo Oy, Kuoreveden Sähkö Oy ja Köyliön-Säkylän Sähkö Oy ovat tehneet Outokummun kaupungin kanssa esisopimuksen Outokummun Energian osakekannan osaostosta. 

Kauppahinta on yhteensä 25 562 500 euroa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupassa energiayhtiö jakautuisi kolmeksi osakeyhtiöksi, josta ainakin osa jää kaupungin haltuun. Outokummun kaupungin haltuun jäisi kaupassa Outokumpu Invest Oy, johon kuuluu energiayhtiön omistamat Kaakon Energia Oy:n osakkeet ja sähkökauppaan liittyvä hinnanvarmistussalkku.

Sen sijaan Outokummun Energian kaukolämpöliiketoiminta siirtyisi kaupassa uuteen Vapo Oy:n omistukseen siirtyvään Outokummun Lämpö Oy:öön. Vastaavasti sähkö- ja verkkoliiketoiminta jäisi Outokummun Energia Oy:lle, jonka omistaisivat jatkossa puoliksi Kuoreveden Sähkö Oy ja Köyliön-Säkylän Sähkö Oy.

Kaupan toteutumisesta päättää kaupunginvaltuusto todennäköisesti jo kesäkuussa. Kaupunginhallituksessa asia on esillä maanantaina 6. kesäkuuta.

Kaupan etenemisestä kertoneessa tiedotustilaisuudessa tuli julki, että kaupunki sai Outokummun Energiasta kaikkiaan neljä sitomatonta ostotarjousta. Neuvotteluissa on ollut mukana kuitenkin paljon enemmän tahoja ja kyselyjä energiayhtiöstä tätäkin runsaammin. Esimerkiksi salassapitosopimuksia on kauppaneuvottelujen aikana tehty 10 kappaletta.

Aiheesta laajemmin torstaina Outokummun Seudussa ja Outokummun Seudun näköislehdessä.

30.5.2016 klo 17.20: Uutista päivitetty kauttaaltaan lisätiedoilla.

Kommentoi

Hae sivuilta