Julkaistu 

Liperiläiset murtomatkalla myös Outokummussa

Poliisi on selvittänyt Liperiä ja Outokumpua koskevan omaisuusrikossarjan. Kevään 2018 aikana tutkittavana on ollut kokonaisuus, joka on käsittänyt useita Liperin ja Outokummun alueella tapahtuneita ja vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneita varkauksia.

Rikokset ovat tapahtuneet marraskuun ja helmikuun välisenä aikana. Kokonaisuus käsittää seitsemän varkaustapausta, joista neljässä on kohteena ollut vapaa-ajan asunto. Rikoksen kohteina olleista vapaa-ajan asunnoista on anastettu siellä ollutta käyttötavaraa. Murtojen kohteena olleet vapaa-ajan asunnot sijaitsevat Liperissä Ristonkankaantiellä, Vihurinniemessä ja Kaatamontiellä sekä Outokummussa Rikkarannantiellä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lisäksi kokonaisuuteen liittyy Liperissä tapahtuneita polttoainevarkauksia ja henkilöautoon kohdistunut murto.

Poliisilla on ollut pidätettynä tapauksiin liittyen liperiläiset 41-vuotias mies ja 37-vuotias nainen.

Kuulusteluissa mies on myöntänyt tehneensä yllä mainitut tapaukset ja hänet on määrätty matkustuskieltoon.

Pääosa anastetusta omaisuudesta takavarikoitiin pariskunnan asuntoon suoritetun kotietsinnän yhteydessä. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille suoritettujen esitutkintatoimien perusteella. Nainen on rikoksesta epäiltynä neljässä tapauksessa.

Kokonaisuus siirtyy nyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Miestä epäillään edellä kuvattujen tapausten lisäksi kahdesta Liperissä tapahtuneesta näpistyksestä sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Kommentoi

Hae sivuilta