Julkaistu 

Outokumpu ei halunnut top 6 -listalle

Outokumpulaisten verotus säilyy ensi vuonna nykytasollaan, vaikka kaupunginvaltuusto päätyi myös äänestämään verojen korotuksista. Vuoden 2019 tuloveroprosentti säilyy 21,75 prosenttiyksikössä.

Äänestykseen päädyttiin vasemmistoliiton Erkki Monosen esitettyä veron korottamista 0,5 prosenttiyksiköllä 22,25 prosenttiin. Mononen esitti samaa korotusta myös kaupunginhallituksessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hän perusteli korotusta tämän hetkisillä taloustiedoilla, jotka ennustavat kaupungille alijäämäistä vuotta jo tältä vuodelta sekä 1,8 miljoonan euron alijäämää ensi vuodelta. Hän muistutti, että talouden romuttumisen jälkeen luvassa on vain palveluleikkauksia.

Monosen rinnalla verojen korotuksen puolella oli koko vasemmiston valtuustoryhmä, mutta äänestys päätyi luvuin 22-4 nykyisen verotason pitämisen puolelle.

Ennen äänestystä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hanna Huttunen (kesk.) ehti muistuttaa, että veronkorotus olisi vienyt nykyverotasoissa Outokummun Suomen kuuden kärkeen verotuksen kireydessä. Osa valtuutetuista laskikin, että kova verotus on yksi elinvoimaisuuden karkottaja paikkakunnalla.

Tuloveron lisäksi myös kiinteistöverot säilyvät nykyisellään vuonna 2019.

Kommentoi

Hae sivuilta