Julkaistu 

Outokumpulaisjäätelöstä polvijärveläisjäätelöä

Vuonoksen jäätelöä on valmistettu vuodesta 2010 saakka. Karjalaiset vankkurit Oy Vuonoksen jäätelöä on valmistettu vuodesta 2010 saakka.

Outokumpulaisesta Vuonoksen jäätelöstä tulee polvijärveläistuote, kun lähiruoka-auto Makuvankkurista tuttu Teemu Virrantalo hankkii jäätelötuotannon itselleen.

Vuonoksen jäätelö ja Makuvankkurin toimintaa harjoittava Karjalaiset Vankkurit Oy kertoivat jäätelötehtaan laitteistoa ja kalustoa koskevasta kaupasta tiedotteella keskiviikkona.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonoksen jäätelön valmistustoiminta siirretään Polvijärvellä sijaitsevaan tuotantotilaan. Uuden jäätelötehtaan toiminta käynnistetään alkuvuoden aikana ja uudistuneet jäätelöt tulevat markkinoille keväällä.

"Vuonoksen jäätelön tutut maut pysyvät suurilta osin valikoimassa. Kehitämme myös uusia reseptejä ja painotamme erityisesti paikallisten raaka-aineiden käyttöä. Valmistuksessa käytettävä maitokin tulee lähiseudun tiloilta", kertoo kauppias Teemu Virrantalo.

Samalla Virrantalon mukaan jäätelön myyntiverkostoa kehitetään niin kauppojen kuin ravintoloidenkin parissa.

Jäätelöt tulevat näkymään myös Makuvankkurin valikoimassa sekä jatkoa luvataan myös omalle jäätelökioskitoiminnalle.

Vuonoksen jäätelö on valmistanut jäätelöä Outokummussa vuodesta 2010 alkaen. Päätös jäätelönvalmistamisen lopettamisesta syntyi kyläkauppiaina toimineiden yrittäjien Sari ja Harri Voutilaisen siirryttyä toisen toimialan palvelukseen.

"Makuvankkurissa jäätelöön hyvin tutustuneena pidin tärkeänä, että jäätelönvalmistustoiminta pysyy Pohjois-Karjalassa. Paikallisen elintarvikealan kanssa päivittäin työskennellessämme syttyi kipinä myös oman valmistustoiminnan aloittamiseen", Virrantalo taustoittaa.

Kommentoi

Hae sivuilta