Julkaistu 

Sähköyhtiöt varautuvat häiriöihin, uusin ennuste lupaa runsaasti lunta

Sähköyhtiöt varautuvat uudenvuoden vastaanottoon varoittelemalla mahdollisista sähköhäiriöistä.

Suomea lähestyy talvimyräkkä, jonka matalapainealue voimistaa tuulia uudenvuodenaattoillan ja yön aikana Pohjois-Karjalassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tuulen nopeus voi ennusteen mukaan olla 16-21 metriä sekunnissa ja voimakkaita tuulia seuraa laaja ja sakea lumisadealue, joka tuo lunta pyryttämällä uudenvuodenpäivästä keskiviikkoiltaan asti.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lunta sataa maakunnassa 15-20 senttiä ja paikoitellen jopa 30 sentin verran. Lämpötilan ennustetaan pysyttelevän hiukan nollan alapuolella.

"Kova tuuli puhdistaa puustoa irtonaisesta lumesta, mutta tuulenpuuskat ryskyttävät metsiä maanantai-iltana kuitenkin sen verran kovalla kädellä, että jakeluhäiriöiden syntyminen on todennäköistä", kerrotaan Pohjois-Karjalan Sähköstä.

Yhtiön mukaan kovaa tuultakin enemmän sähkönjakelua haittaa tiistaina tuulia seuraava laaja ja sakea lumisade. Alkutalven kosteat kelit ovat iskostaneet puihin lunta sekä jäätä, joihin uusi lumi helposti tarttuu ja sen myötä taivuttaa puita ja oksia sähkölinjoille. Sähkönjakelun häiriöitä on odotettavissa maanantai-illan keskiviikon välisenä aikana maakunnassa.

Olosuhteet ovat hyvin samankaltaiset kuin vuosi sitten vuodenvaihteessa. Tuolloin maakunnassa oli laajoja tykkylumen aiheuttamia sähköhäiriöitä.

Kommentoi

Hae sivuilta