Julkaistu    |  Päivitetty 

Influenssatapauksia lisää, epidemia käynnistymässä

Siun sote epäilee influenssaepidemian olevan käynnistymässä Pohjois-Karjalassa.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla varmistui neljä uutta influenssa A-tapausta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Todetut tartunnat tulevat Lieksasta, Kiteeltä, Kontiolahdelta ja Tohmajärveltä. Edelliset kolme varmennettua tapausta olivat joulukuun alussa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan influenssaepidemia on käynnistymässä koko Suomessa ja influenssaa on todettu kaikissa sairaanhoitopiireissä.

Ensimmäiset todetut influenssa A -virukset ovat edustaneet molempia A-alatyypin viruksia, A(H1N1)pdm09 ja A(H3N2)-viruksia.

Influenssa on äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus ja voi pahimmillaan olla vakava tauti. Perusterveet toipuvat influenssasta yleensä kotihoidolla ja lievittämällä oireita tulehduskipulääkkeillä, juomalla riittävästi nesteitä sekä lepäämällä. Mikäli oireet pitkittyvät, ovat hyvin voimakkaat tai pahenevat, on syytä hakeutua hoitoon. Erityisesti vanhusten, pikkulasten ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien infektiot voivat usein johtaa sairaalahoitoon.

Siun soten mukaan influenssarokotus kannattaa vielä ottaa, koska rokote on paras tapa suojautua influenssalta ja sen vakavilta komplikaatioilta.

Kommentoi

Hae sivuilta