Julkaistu    |  Päivitetty 

Sanna Antikaiselta kansalaisaloite vanhusvaltuutetusta

Sanna Antikaiselta kansalaisaloite vanhusvaltuutetusta Kimmo Kirves

Outokumpulainen Sanna Antikainen on laittanut liikkeelle kansalaisaloitteen uuden vanhusvaltuutetun viran perustamisesta.

Aloitteessa nähdään tarve valtuutetulle valvomaan ja parantamaan vanhusten oikeuksia. Kansalaisaloitteen nimenkeräys tammi-helmikuun taitteessa. Lauantai-iltapäivään mennessä se oli kerännyt noin 2 900 allekirjoittajaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Antikaisen lisäksi toinen aloitteen tekijä on Sebastian Tynkkynen. Aloitteen tekijöiden mukaan vanhusten hoitoon on kohdistunut jo pitkään vakavia laiminlyöntejä ja viimeaikainen keskustelu on nostanut näistä vain räikeimpiä tapauksia esille.

"Pitää ymmärtää, että vanhusvaltuutettu ei ole ongelmien ratkaisu, vaan viranomainen, joka laittaa painetta poliitikoille ratkaista ongelmat", Antikainen toteaa aloitteesta kertovassa tiedotteessa.

Aloitteen tekijät aikovat vaadittavan nimimäärän täyttyessä jättää kansalaisaloitteen vasta uuden eduskunnan aloitettua, jotta aloitetta ei onnistuta "torppaamaan" ennen kuin kansanedustajat jäävät vaalilomalle ennen huhtikuun eduskuntavaaleja. Antikainen ja Tynkkynen ovat kumpikin perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita kevään eduskuntavaaleissa.

Aloite tarvitsee vähintään 50 000 allekirjoittajaa, että se etenee eduskunnan käsiteltäväksi.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta