Julkaistu    |  Päivitetty 

Kaksi yhä vangittuna ampumiseen liittyen

Outokummussa tammikuun puolivälissä tapahtuneen ampumavälikohtauksen tutkinta on edennyt. Tapauksen tutkintaan liittyen on edelleen vangittuna 30- ja 38-vuotiaat outokumpulaismiehet. Sen sijaan käräjäoikeus vapautti tutkinnan takia vangittuna olleet 25- ja 33-vuotiaat miehet.

Rikoskomisario Simo Hämäläisen mukaan myös rikosnimikkeet ovat tarkentuneet tutkinnan myötä. Tapausta tutkitaan edelleen tapon yrityksenä, mutta lisäksi teossa käytetyn ampuma-aseen osalta ampuma-aserikoksena sekä useampana pahoinpitelynä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hämäläinen kertoo, että epäillyt pahoinpitelyt ovat tapahtuneet samassa paikassa kuin ampuminenkin. Tilanne on ollut sekava ja tutkittavana on useampi joukon keskinäinen pahoinpitely.

Tapauksessa käytetty ase on poliisin hallussa takavarikoituna.

Poliisi pyysi aiemmin havaintoja ampumavälikohtauksen jälkeiseltä ajalta kahden henkilöauton liikkeistä. Hämäläisen mukaan lisää vihjeitä ei enää kaivata.

Syytteiden nostamisen takaraja on huhtikuun lopulla.

Ampumavälikohtaus tapahtui yksityisasunnossa Outokummussa Sätöksessä 19. tammikuuta varhain aamulla. Välikohtauksessa loukkaantui 30-vuotias outokumpulaismies. Paikalla oli ampumisen aikaan kymmenen henkilöä, joista yhdeksän otettiin kiinni muutaman tunnin sisällä välikohtauksen jälkeen.

7.2.2019 klo 16:02: Poistettu kohta, jossa viitataan vangittuna olevaan henkilöön.
 

Kommentoi

Hae sivuilta