Julkaistu    |  Päivitetty 

Valamon jäähiihdossa vielä yksi jännitysmomentti

Hyvä oli hiihtäjän hiihdellä vuoden 2018 tapahtumassa. Esa Nevalainen Hyvä oli hiihtäjän hiihdellä vuoden 2018 tapahtumassa.

Outokummun perinteinen talven hiihtotapahtuma odottaa jälleen säiltä loppukiriä järjestelyilleen. Helmikuun puolivälissä järjestettäväksi aiottu tapahtuma kaipailee pakkassäätä. Tapahtumaa päätettiinkin sääennusteiden takia siirtää viikolla eteenpäin 23. helmikuuta järjestettäväksi.

Kaupungin liikuntasihteeri Tommi Parkkisen mukaan jäällä Juojärven jäällä on tällä hetkellä vettä, mikä on estänyt myös vapaa hiihtotavan uran tekemisen. Parkkisen mukaan tapahtumaan pääsee osallistumaan ainakin perinteisellä hiihtotavalla ja latupohjat on jo saatu tehtyä. Jos säät osuvat ennusteiden mukaisesti nappiin, niin vapaan urakin saatetaan saada vielä tehtyä tapahtumaa varten.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hiihtämään pääsee joko Pitkälahden satamasta Valamon suuntaan tai lähteä voi myös luostarilta. Pitkälahden ja Valamon väli on 15 kilometriä, joten edestakaisin hiihtäville tiedossa on 30 kilometrin urakka. 

Välille on järjestetty huoltopisto Luutsaloon.

Ladulle pääsee lauantaina aamupäivästä ja huoltopiste suljetaan iltapäivällä kolmelta. Luutsaloon Pitkälahdesta ja takaisin hiihtäville matkaa tulee yhteensä 14 kilometriä.

Osallistumismaksu sisältää mehun, suolapalaa ja tapahtuman järjestelyt. Osallistujien kesken arvotaan lisäksi palkintoja. Järjestäjät huomauttavat, että maksu ei sisällä vakuutusta.

Kaupungin lisäksi järjestäjänä on Outokummun urheilusukeltajat.

Tapahtumalle on annettu säävaraus.

11.2.2019 klo 9:33: Uutista päivitetty kertomaan tapahtuman siirrosta ensimmäisessä kappaleessa ja poistettu lopusta teksti sääennusteesta helmikuun puolivälille.

Kommentoi

Hae sivuilta