Julkaistu    |  Päivitetty 

Tomi Laurikaiselle maakunnallinen tunnustus

Outokumpulainen Tomi Laurikainen nähtiin lavalla myös Kulttuuriteko-näytelmässä Outokummussa. Hän on yksi outokumpulaisen kulttuurielämän voimahahmoista. Esa Nevalainen Outokumpulainen Tomi Laurikainen nähtiin lavalla myös Kulttuuriteko-näytelmässä Outokummussa. Hän on yksi outokumpulaisen kulttuurielämän voimahahmoista.

Outokumpulainen näyttelijä ja tanssija Tomi Laurikainen on palkittu vastuullisena matkailutoimijana. Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n jakama tunnustus myönnetään vastuullisen matkailun edistämisestä maakunnassa.

Palkintoperusteissa muistutetaan, että Laurikainen on tehnyt omaehtoista ja taiteellisesti tinkimätöntä työtä Outokummun ja Pohjois-Karjalan kulttuurimatkailun hyväksi. Laurikaisen käynnistämä ja johtama Juuret-festivaali toteutettiin nyt toista kertaa, ohjelma oli omaperäinen kooste tanssia, teatteria ja musiikkia. Festivaali vahvistaa Outokummun mainetta kulttuurikaupunkina ja kulttuurimatkailijoiden kohteena.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tomi Laurikainen asettui tanssiopintojen jälkeen asumaan Outokumpuun ja on löytänyt omat ”juurensa” kaupungista. Hänellä on myös vahvaa urheilutaustaa ja -harrastusta.

Juuret-festivaalin esityspaikkana toimi Outokummun Vanhan kaivoksen lisäksi ravintola Metsähovi, näin laajennettiin esitysten yleisöpohjaa. Arvostamme paikallisen kulttuurin elävöittämistä.

Tomi Laurikainen on luonut kansainvälisen ja tasokkaan festivaalin paikallisen yhteisön tuella. Toiminta on kannustava esimerkki myös muille kulttuurialan toimijoille.

Palkintoperusteissa lainataan myös toista outokumpulaiskulttuurihenkilöä. ”Pieni on pieni alussa aina, suuruus on tehtävässä. Pienetkin pärjäävät yhdessä tehden, niin käy elämässä.” On todennut toinen outokumpulaisen kulttuurielämän voimahahmo taiteilijaprofessori Esko-Pekka Tiitinen.

Palkinnon taustalla olevan vastuullisen matkailun elementtejä ovat ympäristön suojeleminen, kestävä talouden hoito sekä paikallisen kulttuurin kunnioittaminen ja edistäminen.

Kommentoi

Hae sivuilta