Julkaistu 

Keväälle korvapuusti maanantaina ja tiistaina

Lumituisku antoi kevään tulolle korvapuustin huhtikuun lopussa keväällä 2017. Tuolloin Kummunkadulla näytti aamulla tältä. Lumituisku antoi kevään tulolle korvapuustin huhtikuun lopussa keväällä 2017. Tuolloin Kummunkadulla näytti aamulla tältä.

Viime päivien keväiset ja lämpimät säät vaihtuvat talvisempiin maanantaina ja tiistaina. Ilmatieteen laitoksen sääennuste lupaa kummallekin päivälle runsaita vesi-, räntä ja jopa lumisateita.

Maan keskivaiheille on odotettavissa alkuviikolla laajalti jopa 15 – 30 senttimetrin lumikertymiä, jos sää viilenee ennustetusti nollan lähelle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ennuste varoittaa huonosta ajokelistä ja paikallisista tykkylumivahingoista. Myös voimakas puuskittainen tuuli voi aiheuttaa yksittäistä vahinkoa.

Voimakkaita sateita tuova matalapaine väistyy maamme itäpuolelle vasta keskiviikkona illalla.

Sateet alkavat pääosin vetenä, mutta muuttuvat vähitellen entistä enemmän lumisempaan muotoon. Ennusteessa epävarmuutta on siinä, minkä verran sateista tulee vetenä ja lumena.

Syvenevän matalapaineen johdosta pohjoisen ja koillisen välinen tuuli voimistuu pohjoisilla ja läntisillä merialueilla paikoin myrskylukemiin. Lähinnä tiistaina tuuli voi olla maa-alueillakin myös Pohjois-Karjalan länsi- ja pohjoisosissa puuskissa ylimmillään noin 20 metriä sekunnissa.

Kommentoi

Hae sivuilta