Julkaistu 

Ampumistapaus paljasti myös huumausainerikoksia

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tammikuussa Outokummussa tapahtuneesta ampumistapauksesta. Laajasti julkisuutta saanut välikohtaus paljasti myös muita rikoksia. 

Tapon yrityksestä on epäiltynä edelleen neljä 25–38-vuotiasta miestä, joista kaksi on yhä vangittuna.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Poliisin mukaan tutkittavana ja syyteharkintaan on lähdössä myös pitkä lista tapaukseen liittyviä tai sen tutkinnan kautta esille tulleita rikosepäilyjä. 

Syyttäjälle on lähdössä harkittavaksi epäilyt kolmesta pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Näissä tapauksissa on kyse asianomistajan seurassa olleen naisen ja talossa paikalla olleiden henkilöiden välisistä pahoinpitelyistä sekä laittomista uhkauksista. Huumausaineen käyttörikoksesta epäillään samaa miestä, jonka epäillään ampuneen aseella asianomistajaa kohti. 

Lisäksi tapahtumapaikan olleesta asunnosta Alavantieltä takavarikoitiin useita hamppukasveja. Myös tapon yrityksestä epäiltynä vangittuna olevan miehen kotoa löytyi kotietsinnässä valmista kannabisrouhetta noin 40 grammaa. Nämä tapaukset lähtivät syyteharkintaan huumausainerikoksina.

Tieto tapauksesta tuli, kun poliisi sai 19. tammikuuta varhain lauantai-aamuna hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Outokummussa sijaitsevassa yksityisasunnossa on ammuttu miestä ampuma-aseella.

Poliisi tiedotti esitutkinnan päättymisen yhteydessä myös rikoksessa käytetystä ampuma-aseesta. Ase päätyi poliisin takavarikkoon pian ampumatapauksen jälkeen. Ase oli kätketty tekopaikan lähistölle lumeen, mutta poliisi löysi aseen esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella. Takavarikoitu ase on haulikko. 

Syytteet asiassa on nostettava viimeistään 23. huhtikuuta.
 

Kommentoi

Hae sivuilta