Julkaistu 

Pakettiauto ja betonielementtiyhdistelmä törmäyskurssilla Kuopiontiellä - kumpikin ojaan

Kuljettajan hallinnasta karannut raskas ajoneuvoyhdistelmä aiheutti vaaratilanteen keskiviikkona iltapäivällä Kuopiontiellä Outokummussa.

Mutkassa pidon tien pintaan menettänyt betonielementtilastissa ollut yhdistelmä kääntyi tiellä poikittain ja vastaan tulleen pakettiauton kuljettaja väisti törmäystä ohjaamalla autonsa tieltä ojaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ajoneuvot eivät osuneet toisiinsa ja näin henkilövahingoilta vältyttiin.

Pakettiauto ajautui väistön jälkeen pitkälle ojaan, pysyen kuitenkin pyörillään ja ajokuntoisena. Puoliperävaunullinen yhdistelmä törmäsi ojan penkkaan ja kääntyi vastakkaiseen suuntaan jääden puoliksi ojaan, mutta pysyi pyörillään. Ajoneuvo ei pysynyt enää ajokuntoisena.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi alkuvaiheessa liikenteen ohjaus ja varmistaa, että ajoneuvoista ei vuoda mitään tai ettei syttymisvaaraa ole. Myöhemmin poliisi otti vastuun liikenteenohjauksesta ja jäi odottamaan hinauskaluston saapumista.

Paikalle hälytettiin useampi poliisipartio ja myös ambulansseja.

Tilanteen selvittely vei useamman tunnin.

Keskiviikkona ajokeli oli erittäin huono puuskaisen tuulen, voimakkaan lumisateen ja lumimyräkän kasaamien polanteiden takia. Varsinkin raskas liikenne oli vaikeuksissa maakunnassa muuallakin, mutta vakavista onnettomuuksista ei tullut tietoa.

Kommentoi

Hae sivuilta