Julkaistu 

Kuopion hiippakuntaan kaksi pohjoiskarjalaista kuntaa lisää

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen tarkasti Polvijärven seurakunnan vuonna 2015. Ensi vuoden alusta voimaan tuleva muutos tuo kaksi pohjoiskarjalaista seurakuntaa lisää hiippakuntaan, mutta toisaalla vähentää hiippakunnan seurakuntia. Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen tarkasti Polvijärven seurakunnan vuonna 2015. Ensi vuoden alusta voimaan tuleva muutos tuo kaksi pohjoiskarjalaista seurakuntaa lisää hiippakuntaan, mutta toisaalla vähentää hiippakunnan seurakuntia.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous on täysistunnossaan päättänyt muuttaa hiippakuntarajoja vastaamaan maakuntarajoja.

Kuopion ja Mikkelin hiippakunnassa muutos tarkoittaa, että Tohmajärven ja Kiteen seurakunnat liittyvät siirtyvät Mikkelin hiippakunnasta Kuopion hiippakuntaan. Muutos tulee voimaan ensi vuoden alusta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vuoden 2020 alusta Kuopion hiippakuntaan kuuluvat Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntaan kuuluvat seurakunnat, myös Heinävesi ja Joroinen.

Uudistuksessa Kuopion hiippakunta myös menettää seurakuntia. Pyhäjärven ja Vaalan seurakunnat siirretään Oulun hiippakuntaan, Konneveden ja Hankasalmen seurakunnat siirretään Lapuan hiippakuntaan ja Pieksämäen seurakunta siirretään Mikkelin hiippakuntaan.

Kirkolliskokouksen päätös perustui kirkolliskokouksen toukokuussa 2017 tekemään linjaukseen.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen toteaa, että muutoksessa on kyse rajojen tarkistuksesta, ei hiippakuntauudistuksesta. Jolkkosen mukaan Kuopion hiippakunta kuuluu uudistuksessa menettäjiin siinä mielessä, että hiippakunnan seurakuntien ja seurakuntalaisen määrä laskee. Se vähentää myös hiippakunnan saamaa toimintamäärärahaa ja kiristää tuomiokapitulin budjettia. Samoin Jolkkonen myöntää vaikeaksi Pieksämäen seurakunnasta luopumisen, sillä seurakunnan alueella toimii muun muassa Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Seurakuntaopisto. Ne kouluttavat uusia työntekijöitä hiippakunnan seurakunnille ja koko kirkolle.

Kommentoi

Hae sivuilta