Julkaistu 

Potilasturvallisuuden katsotaan vaarantuneen Outokummun vuodeosastolla

Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Siun sotelle kehotuksen huolehtia suunnitelmallisista ja riittävän joustavista rekrytointikäytännöistä sekä huolehtimaan siitä, että terveydenhuollon palveluihin on osoitettu riittävästi voimavaroja.

Taustalla on epäilyksiä potilasturvallisuuden vaarantumisesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Itä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että potilasturvallisuus on vaarantunut kesän ja syksyn 2018 aikana Outokummun ja Liperin terveyskeskusten vuodeosastolla henkilöstömitoituksen ja -rakenteen sekä hoitajilta puuttuvien lääkelupien vuoksi.

Molempien terveyskeskusten vuodeosastoilla on ollut niukka henkilöstömitoitus potilaiden hoitoisuuden tarpeeseen sekä Siun soten itse asettamaan hoitajamitoitustavoitteeseen nähden. Aluehallintovirasto toteaa, että potilasturvallisuuden heikentyminen näkyy lisääntyneenä haittatapausilmoitusten kasvuna kesällä ja syksyllä 2018.
Avi muistuttaa, että riittävä ja lääkeluvat omaava sairaanhoitajaresurssi tulee varmistaa Siun soten ikäihmisten palvelualueella myös terveyskeskusten vuodeosastoilla.

Aluehallintovirasto seuraa Siun soten terveyskeskussairaaloiden potilasturvallisuuden toteutumista osana normaalia terveydenhuollon valvontaa.

Avin kehotus on suunnattu Siun soten hallitukselle.

Kommentoi

Hae sivuilta