Julkaistu 

Tuhkarokkotapauksia ei tullut ilmi lisää

Pohjois-Karjalassa 29. huhtikuuta varmistetun tuhkarokkotapauksen jäljiltä ei ole tullut esille muita tautiin sairastuneita henkilöitä.

Tuhkarokon itämisaika tartunnasta ensioireiden alkuun on korkeintaan 21 vuorokautta, joten odotettavissa ei enää ole uusia tuhkarokkotapauksia altistuneiden joukossa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pohjois-Karjalassa todettiin huhtikuun lopulla tuhkarokko Suomessa lomamatkalla olevalla lapsipotilaalla, jota ei oltu rokotettu tuhkarokkoa vastaan. Potilas oli hoidettavana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Tuhkarokolle altistuivat lapsen lähipiirin lisäksi samoilla junavuoroilla matkustaneet henkilöt sekä potilasta hoitanut henkilökunta ja muut samoissa tiloissa oleskelleet henkilöt.

Siun sote tiedotti tartuntaepäilystä ja pyysi ihmisiä tarkistamaan ovatko esimerkiksi mahdollisesti matkustaneet sairastuneen henkilön kanssa samassa junassa.

Oman rokotesuojansa voi tarkistaa esimerkiksi neuvolakorteista ja uudemmat, julkisessa terveydenhuollossa annetut rokotukset näkyvät myös verkossa Omakanta-palvelussa. Jos rokotesuoja on vajaa, tai siitä on epävarmuutta, kannattaa ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan rokotesuojan täydentämiseksi. Kaksi tuhkarokko-vihurirokko-sikotauti (MPR) rokoteannosta tai aiemmin sairastettu tuhkarokko antavat hyvän suojan tautia vastaan. MPR-rokotus on kaikille maksuton.

Kommentoi

Hae sivuilta