Julkaistu    |  Päivitetty 

Akvilalle maakunnallinen ympäristöpalkinto

Palkintotilaisuudessa Akvilaa edustivat Timo Kettunen (vasemmalla) ja Peter von Koskull (keskellä, kunniakirjan kanssa). Elyn puolesta palkintoa luovuttivat Janne Kärkkäinen sekä Ritva Saarelainen. Palkintotilaisuudessa Akvilaa edustivat Timo Kettunen (vasemmalla) ja Peter von Koskull (keskellä, kunniakirjan kanssa). Elyn puolesta palkintoa luovuttivat Janne Kärkkäinen sekä Ritva Saarelainen.

Outokummussa toimiva Akvila Oy on saanut vuoden 2019 maakunnallisen ympäristöpalkinnon. Palkinnon myöntää Pohjois-Karjalan ely-keskus.

Akvila Oy:lle palkinto myönnettiin tunnustuksena muovin korvaavien materiaalien kehittämistyöstä kerta-aterimien tuotannossa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhtiö on Pohjoismaiden suurimpia kerta-aterimien valmistajia ja sen tärkeimmät edut kilpailijoihin verrattuna ovat läheisyys päämarkkinoihin sekä tuotannon pitkälle toteutettu automatisointi. Akvila Oy on Outokummun tehtaalla kehittänyt yhdessä Stora Enson kanssa uusiutuvista raaka-aineista valmistettavia kerta-aterimia, jotka soveltuvat hyvin myös konepestäviksi.

Tuotteet ovat herättäneet mielenkiintoa maailmalla ja ensimmäiset erät ovat lähteneet jo muun muassa Norjaan maan suurimmalle päivittäistavaraketjulle.

Outokummun tehtaalla jatkuvan tuotekehityksen tarkoituksena on kehittää aterimien valmistusta entistä ympäristöystävällisemmistä raaka-aineista.

Palkinnon vastaanottivat yhtiön puolesta Joensuussa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa toimitusjohtaja Peter von Koskull sekä tehtaanjohtaja Timo Kettunen.

Maakunnalliset ympäristöpalkinnot saivat Akvilan lisäksi Ilomantsin Matkailuyhdistys ry ja Puhdas Tohmajärvi ry.

Palkintoja on jaettu 18 kertaa alkaen vuodesta 2002.

Pohjois-Karjalan ely-keskus palkitsee vuosittain Maailman ympäristöpäivään liittyen Pohjois-Karjalan luonnon ja ympäristön hyväksi toimineen henkilön, yhteisön, yrityksen tai biosfäärialuetoimijan tunnustuksena ansiokkaasta työstä ympäristöasioiden edistämiseksi. Tärkeää palkinnon myöntämisperusteissa on se, että palkittava toimii omaehtoisesti ja esimerkillisesti ympäristön hyväksi Pohjois-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta