Julkaistu 

Pelastuslaitos turvaa koulun alkua

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos turvaa maanantaina koulun alkamisen liikennettä muun muassa Outokummussa ja Polvijärvellä.

Paloasemien henkilöstö jalkautuu koulujen läheisille suojateille muistuttamaan niin koululaisia kuin vanhempia turvallisesta liikenteestä. Yhteistyökumppanina tempauksessa on Liikenneturva.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Koulumatka on lapselle usein tie itsenäiseen liikkumiseen. Tiedot ja -taidot karttuvat vähitellen, kokemuksen myötä seuraamalla aikuisten esimerkkiä ja harjoittelemalla itse.

Sopivin reitti kouluun kannattaa suunnitella ja harjoitella yhdessä lapsen ja vanhempien kesken. Turvallisin reitti ei välttämättä ole aina se lyhin.

Kun perusasiat ovat hallussa, kannattaa antaa lapsen toimia itsenäisesti ja seurata vierestä, muistuttaa Liikenneturva. Lapselle on hyväksi liikkua edes osa koulumatkasta omin voimin. Se kartuttaa liikennetaitoja ja saattaa myös virkeämpänä koulupäivään.

Koulumatkan sujumisesta kannattaa kysellä lapselta pitkin kouluvuotta, myös jo varttuneemmilta koululaisilta. Se on tärkeä välittämisen merkki!

Kommentoi

Hae sivuilta