Julkaistu 

Piippo Oyj:n liiketulos supistui

Piippo Oyj:n liikevaihto ja liiketulos supistuivat vuoden 2019 alkupuoliskolla edellisvuoteen verrattuna. Yhtiö näkee kuitenkin tuotteittensa kysynnässä elpymisen merkkejä ja uskoo markkinatilanteen kehittyvän pitkällä aikavälillä myönteisesti.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Paalausverkkojen toimituksessa sattunut laivausten viivästyminen siirsi merkittäviä laskutuksia jälkimmäiselle vuosipuoliskolle. Paalauslankojen ja kaapeliteollisuuden tuotteissa jäätiin jälkeen myyntitavoitteesta. Paalauslankojen kannattavuus on yhtiön mukaan heikentynyt ja markkinatilanne on ylitarjonnan vuoksi haastava.

 

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos oli kesäkuun loppuun mennessä 416 000 euroa (679 000 euroa vuonna 2018). Kirjanpidollinen tulos oli 409 000 euroa (439 000). Liikevaihtoa kertyi 10,16 miljoonaa euroa, mikä on lähes pari miljoonaa euroa alkuvuotta 2018 heikompi.

 

Vertailukelpoiseen tulokseen vaikuttivat kertaluontoisina erinä liiketoiminnan uudelleenjärjestelyiden ja sisäisen tarkastuksen aiheuttamat kulut. Vastaavasti tulopuolella merkittävin kertaerä oli edelliseltä toimitusjohtajalta sisäisen tarkastuksen perusteella saatu 132 000 euron korvaus.

Kommentoi

Hae sivuilta