Julkaistu 

PoU:n maalivahti MM-kisoihin

Polvijärven Urheilijoiden jääkiekon edustusjoukkueen maalivahti Valtteri Soininen edustaa Suomea 22. elokuuta Kazanissa Venäjällä alkavissa Ammattitaidon MM-kilpailuissa.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Maaliskuussa 2018 Riveriasta valmistunut 20-vuotias hitsaaja osallistui ammattitaidon SM-kisoihin jo vuonna 2017 ja ylsi niissä viime vuonna hopealle.

 

MM-kisoissa hän kilpailee sarjassa Teräsrakennetyöt.

 

– Maajoukkueen valmentaja ja ekspertti Jukka Saastamoinen bongasi minut viime vuoden SM-kisoissa. Syksyllä osallistuin maajoukkueen karsintakilpailuihin ja pääsin läpi, Soininen kertoo.

 

Toisena valmentaja toimii Riverian opettaja Tuomo Tikkanen. MM-kisoihin Soininen on valmistautunut mm. kilpailemalle brittejä vastaan.

 

– Helmi-maaliskuun taitteessa osallistuin Englannissa kirittäjänä heidän maajoukkueensa valintakilpailuun. Voitin siellä heidän MM-kisaedustajansa, mutta huhtikuussa Kuopiossa vuorostaan hän oli parempi.

 

MM-kisojen alla Soininen valmistautui koitokseen tekemällä pari pienempää kilpailutyötä ja muistilistoja asioista.

 

– Nyt on alkanut jännittää, kun on realisoitunut että kohta todella lähdetään. Harva täällä taitaa tajuta miten iso tapahtuma se kilpailu oikeasti on, vierailijoitakin on arvioitu olevan neljännesmiljoona, mietti perjantaina puhelimitse tavoitettu nuorimies.

 

Suomesta lähtee kisoihin 27 edustajaa valmentajineen.

 

Riveria lähettää kisoihin Soinisen lisäksi neljä muuta kilpailijaa sekä yhden ekspertin eli lajituomarin. He ovat Emilia Pääkkönen (automaalaus), Veikko Tahvanainen (viherrakentaminen), Reetta Härkönen (maalaus ja tapetointi), Atte Karppinen (graafinen suunnittelu) ja Tommi Kaasinen (tuomari, automaalaus).

Kommentoi

Hae sivuilta