Julkaistu 

Uudet keinot käyttöön Outokummussa, palkkaa jo opiskeluaikana

Outokumpulaiset metallialan yritykset hakevat uutta helpotusta työvoimapulaan. Uusia työntekijöitä haetaan jatkossa osaan tehtävistä oppisopimuksen kautta.

Teollisuuskylässä toimivista yrityksistä mukana ovat Finelcomp ja Outotec. Uuden mallin yhteistyökumppanina on henkilöstöpalvelu Barona sekä Outokummun seudun teollisuuskylä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Uusia teollisuudenalan osaajia on tarkoitus päästä kouluttamaan jo syksyn aikana. Oppisopimuskoulutuksien kautta yrityksiin koulutetaan yhteensä 14 osaajaa useisiin eri työtehtäviin. Haussa on muun muassa särmääjiä, hitsaajia, pintakäsittelijöitä, koneasentajia ja koneistajia.

Oppisopimuskoulutukseen osallistuvat voivat opiskella itselleen ammatillisen tutkinnon töiden ohessa. Koulutukset räätälöidään aina henkilökohtaisesti ja aiempia ammattiopintoja on mahdollista viedä loppuun. Palkkaa maksetaan koko koulutuksen ajan työntekijän lähtötason mukaan. Kouluttajana toimii ammattiopisto Riveria. Finelcomp sekä Outotec tukevat tulevia opiskelijoita myös asumisjärjestelyissään.

Työ- ja elinkeinoministeriön julkaiseman viimeisimmän Ammattibarometrin mukaan Pohjois-Karjalassa on huutava pula erityisesti metallialan työntekijöistä.

Uudesta rekrytointimahdollisuudesta tarjotaan lisätietoja muun muassa Outokummun Teollisuuskylän auditoriossa järjestettävässä Duunipäivässä elokuun lopussa ja kampanjalle tehdyillä kotisivuilla.

Kommentoi

Hae sivuilta