Julkaistu 

Okun Koneistuspalvelulle taas miljoonaluokan investointi, tähtäin pitkällä tulevaisuudessa

Okun Koneistuspalvelun toinen tehdas sijaitsee Sätöksessä. Yhtiö on vahvistanut konekantaansa voimakkaasti. Okun Koneistuspalvelun toinen tehdas sijaitsee Sätöksessä. Yhtiö on vahvistanut konekantaansa voimakkaasti.

Outokumpulainen hienomekaniikan erikoiskoneistamo Okun Koneistuspalvelu Oy jatkaa investointiohjelmaansa 1,7 miljoonalla eurolla kuluvan vuoden aikana. Uusi kasvuharppaus on suoraa jatkoa parina edellisvuonna toteutettuun työstökoneinvestointiin, joihin yhtiö on käyttänyt noin 1,5 miljoonaa euroa.

"Investointipäätöksiä ei tehdä hetkellisten suhdanteiden mukaan, vaan kyse on pitkäjänteisestä toiminnan kehittämisestä", Okun Koneistuspalvelun toimitusjohtaja Päivi Kettunen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kuluvan vuoden merkittäviä investointeja ovat 2-karainen moniakselinen CNC-sorvi sekä suomalaisessa hienomekaniikkatuotannossa ensi kertaa nähtävä 5-akselinen pienosien sarjatuotantokone.

Yhtiö kertoo, että kummankin investoinnin käyttöönotto ajoittuu tulevaan vuodenvaihteeseen. Lisäksi kokonaisuutta tullaan täydentämään portaalirobottisolulla varustetulla 5-akselisella sorvauskeskuksella, joka tulee käyttöön ensi keväänä. Investointipakettiin sisältyy myös useita ohjelmistohankintoja.

Yhtiöllä on Outokummussa kaksi tehdasta, joissa tarkkuusosia valmistetaan yli 50 työstökoneella ja pitkälle automatisoidulla teknologialla. Tehtaat pyörivät pääsääntöisesti kahdessa miehitetyssä vuorossa. Automaation ansiosta tuotannossa pystytään ajamaan myös miehittämätön kolmas vuoro. Automaation rooli tuotannossa tulee Päivi Kettusen mukaan edelleen vahvistumaan.

"Automatisoitu teknologia lisää kilpailukykyä. Kyse on laaduntuottokyvystä ja toimitusvarmuuden vahvistamisesta. Automaation ansiosta yhtiön asema kilpailluilla globaaleilla markkinoilla vahvistuu", Kettunen sanoo.

Yhtiö työllistää noin 40 henkilöä. Sen valmistamia tarkkuusosia käytetään esimerkiksi lentokoneissa, aseissa, röntgen- ja laboratoriolaitteissa, paperikoneissa, tarkkuustyökaluissa, satelliiteissa sekä kuidunvalmistuslaitteissa. Sen liikevaihto on noin 5,5, miljoonaa euroa.

Kommentoi

Hae sivuilta