Julkaistu 

Nälkäpäivä käynnistyy Outokummussa torstaina, ämpärit muistuttavat hädästä

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys käynnistyy torstaina 26. syyskuuta ja jatkuu lauantaihin 28. päivä saakka.

Lipaskerääjät liikkuvat Outokummun keskustassa muun muassa päivittäistavarakauppojen edustoilla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nälkäpäivänä kaikki halukkaat ovat tervetulleita lipaskerääjiksi. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä.

Kerääjäksi voi vieläkin ilmoittautua Outokummun osaston keräysjohtajalle Tuula Saastamoiselle.

Keräyslippaat ja vapaaehtoisliivit saa SPR Outokummun osaston keräystoimistosta Syrjäkadulta torstaina tai perjantaina.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja ulkomailla.

Torstaina Outokummun Tokmannin edustalle tehdään myös puhtaan veden puutteesta muistuttava installaatio. Punaisen Ristin Outokummun osasto rakentaa installaation 33 Tokmannin lahjoittamasta vesiämpäristä.

Installaatiolla kiinnitetään huomio siihen, että joka tunti 33 lasta ja joka päivä 800 lasta kuolee puhtaan veden puutteen vuoksi. Saastunut vesi levittää tauteja, jotka ovat hoitamattomina tappavia. Jatkuva likaisen veden käyttö lapsuuden aikana aiheuttaa muun muassa kasvun hidastumista, mikä lisää sairastavuutta ja kuolleisuutta sekä heikentää ihmisen oppimiskykyä.

Puhdas vesi ja sanitaatio ovat osa Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla rahoitettuja katastrofi-, terveys- ja kehitysyhteistyöhankkeita.

Kotimaassa katastrofirahaston turvin autetaan äkillisten onnettomuuksien uhreja, kuten tulipaloissa kotinsa menettäneitä. Viime vuonna Suomen Punainen Risti auttoi 357 ihmistä yhteensä 116 tulipalotapauksessa.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 20 000 vapaaehtoista.

Kommentoi

Hae sivuilta