Julkaistu 

Torstai-iltana tiedossa talvirengastalkoita

Syys- ja kevätsäät voivat yllättää. Tältä näytti kevään tulon keskeyttänyt sää Kummunkadulla huhtikuun lopussa 2017. Nyt sääennuste lupailee jopa senttimäärin ensilunta Pohjois-Karjalaan perjantaiksi. Syys- ja kevätsäät voivat yllättää. Tältä näytti kevään tulon keskeyttänyt sää Kummunkadulla huhtikuun lopussa 2017. Nyt sääennuste lupailee jopa senttimäärin ensilunta Pohjois-Karjalaan perjantaiksi.

Ilmatieteen laitos varoittaa tiellä liikkujia talvisemmaksi muuttuvasta säästä. Torstaina tehdyn ennusteen mukaan lumisade heikentää ajokeliä maan itäosassa perjantaina. 

Ensilumi sataa paikoin maan itäosaan, ja kesärenkailla ajavien on syytä seurata säätilanteen kehittymistä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli muuttuu paikoin huonoksi huomenna perjantaina maan itäosassa lumisateen takia.

Huonointa ajokelin ennustetaan olevan juuri Pohjois-Karjalassa.

Sadealue liikkuu torstain ja perjantain kuluessa kohti koillista. Sade muuttuu rännäksi ja märäksi lumeksi mahdollisesti jo perjantain vastaisena yönä. Sadetta ennustetaan maan itäosan lisäksi myös keskiosiin Suomea.

"Lunta sataa eniten Pohjois-Karjalassa itärajan tuntumassa, jossa raskasta lunta voi kertyä perjantai-iltaan mennessä 5–10 senttimetriä", sanoo päivystävä meteorologi Pauli Jokinen. 

Kainuun, Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan maakunnissa lunta kertyy perjantain aikana noin 1–5 senttiä. Ennustetut lämpötilat ovat alueella pääosin 1–2 astetta plussan puolella, joten pienikin muutos lämpötilassa suuntaan tai toiseen voi merkittävästi muuttaa sateen olomuotoa.

Kommentoi

Hae sivuilta