Julkaistu 

Unisukeltajan maisemassa paljon tuttua outokumpulaisille

Marraskuun alussa esitettävää Unisukaltajaa on ollut tekemässä mittava joukko pohjoiskarjalaista kulttuuriväkeä. Katariina Kamppuri Marraskuun alussa esitettävää Unisukaltajaa on ollut tekemässä mittava joukko pohjoiskarjalaista kulttuuriväkeä.

Outokummun teatterin Unisukeltaja-installaatio on ensi-illassa kulttuuritalo Maritassa keskiviikkona 6. marraskuuta. Musiikkia, runoutta, kuvataidetta, videoita ja tanssia sisältävän teoksen luvataan yhdistävän maailmoita esityspaikkansa ja muiden universumin todellisuuksien välillä.

Maisemakuva lienee outokumpulaisille tuttu tältä kesältä Kummunkadun remontin myötä. Puolitoistatuntisen teoksen aikana nimittäin vaelletaan katuremontin sekoittamassa kaupungissa, nähdään lintujen muuttuvan lentokoneiksi ja kaivinkoneiden ambulansseiksi. Häkellyttävästi teoksen aikana lisäksi siirrytään karaokebaarin normiperjantaihin, kuullaan Juicea, Mika Waltarin runous johdattaa Euroopan metropoleihin, Eeva-Liisa Mannerin runojen unimaailmat tekevät menneisyydestä nykyhetkeä todempaa, varjot leikkivät punaisilla seinillä, lahjapaketista kaivetaan unisymboleja ja rastaan laulu antaa turvaa kaaoksen keskellä...

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Unisukeltaja -installaation käsikirjoittanut ja ohjannut Henry Räsänen ja musiikin siihen ovat tehneet Mammu Koskelo, Timoi Munne ja Jari Back. Lavalla nähdään myös muun muassa ammattiopisto Riverian tanssiopiskelijoita, Outokummun teatterin näytelijöiden koskettavia runotulkintoja, tanssija Tomi Laurikaisen liikekieltä, kuvataitelija Anne-Mari Lemmetyisen visualisointia sekä näyttelijä Mikkko Laurosen etäesiintymistä.

Unisukeltajaa tekemässä on ollut sekä harrastajista että ammattilaisista koostuva seitsämäntoista hengen työryhmä.

Mittavasta projektista nähdään vain viisi esitystä, joten lippujen varaaminen ennakkoon on suotavaa, teatterista kerrotaan.

Outokummun Seutu on yhteistyökumppanina teoksen osalta Outokummun teatterille ja lehti tarjoaa tilaajilleen lahjana ilmaislippuja ensi-iltaan ja torstain 7. marraskuuta näytökseen. Liput on varattava lehden kautta ennakkoon.

Kommentoi

Hae sivuilta