Julkaistu 

Urheilutalon laajennus uuteen vastatuuleen, kaupunginhallitukselle esitys laajennuksen poistamisesta

Outokummun kaupungin kiristynyt taloustilanne on muuttamassa suunnitelmia urheilutalon laajennuksen osalta.

Aiemmin valtuustossa hankesuunnitelmavaiheessa hyväksytty neljännen salilohkon sekä monitoimitilan laajennusosan toteutus ovat tulossa uudelleen keskusteluun.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki luopuu nykyisessä taloustilanteessa neljännen lohkon ja monitoimisalin laajennuksen rakentamisesta.

Sen sijaan esityksenä on, että urheilutalon peruskorjaus toteutetaan suunnitellusti ensi vuonna.

Kaupunginhallitukselle esitetään laajennusosien rakentamisesta luopumista, koska Outokummun taloudellinen tilanne on edelleen heikentynyt ja tilinpäätösennuste näyttää tältä vuodelta noin 2,3 miljoonan euron alijäämää. Myös ensi vuoden talousarvio näyttää valmisteluvaiheessa alijäämäiseltä.

Kaupunki käy parhaillaan myös yhteistoimintamenettelyä henkilöstösäästöjen etsimiseksi.

Päätösesityksessä myös muistutetaan, että Tilastokeskuksen uusimman väestöennusteen mukaan suurimmat ikäluokat painottuvat tällä hetkellä 65-69-vuotiaisiin, ja viiden vuoden kuluttua suurin ikäluokka ovat 70-74-vuotiaat. Nuorten ikäluokka pienenee vastaavasti voimakkaasti.

Urheilutalon monikäyttösalin laajennuksen kustannusarvio on 175 000 euroa ja neljännen lohkon rakentamisesta olisi tulossa 760 000 euron lisäkulut eli yhteensä laajennukset olisivat kustannuksiltaan 935 000 euroa.

Lopullisesti laajennuksen toteuttamisesta päättää kaupunginvaltuusto viimeistään talousarviovalmistelun yhteydessä.

Edellisen kerran juuri kaupunginvaltuusto lisäsi salilaajennuksen toteutuksen omassa käsittelyssään urheilutalon peruskorjauspakettiin. Urheilutalon peruskorjausta on viime kuukaudet valmisteltu tilalaajennukset huomioiden.

Kommentoi

Hae sivuilta