Julkaistu 

OAJ:n Outokummun paikallisyhdistys vaatii lapsivaikutusten selvittämistä

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n Outokummun paikallisyhdistys OOPY toteaa kuntakentällä lähdetyn säästöjen tielle. Sen mukaan säästöt kohdistuvat valitettavan usein kipeästi lapsiin ja nuoriin.
Yhdistys vaatii, että Outokummun kaupunki selvittää koulujen tuntikehyksen leikkaamisen ja mahdollisten muiden säästötoimienlapsiin ja nuoriin kohdistuvat vaikutukset.
Opettajien mahdollisten lomautusten osuessa kohdalle vaikutus on kaksinkertainen. Silloin on perusteltua sanoa, että kouluista, lapsilta ja opettajilta on leikattu kahteen kertaan, se toteaa.
OOPY muistuttaa, lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarista lainaten, että kuntien pitäisi yhteistoiminta neuvotteluja käydessään arvioida säästöjen vaikutukset lapsiin ja nuoriin.
- Outokummun hyvinvointilautakunta on jo lokakuussa 2019 päättänyt leikata tuntikehystä useilla tunneilla. Tuntikehyksen leikkaus voi Outokummussa tarkoittaa jättisuuria opetusryhmiä ja/tai erityisopetuksen vähenemistä. Outokummussa tukea tarvitsevien oppilaiden määrä on verrattain suuri. Näillä leikkauksilla on väistämättä ikävää vaikutusta lapsiin ja oppimistulokset heikkenevät kauttaaltaan.
Yhdistys uskoo, että lapsivaikutusten arviointi voisi selkeyttää pitkän aikavälin kuluja, joita leikkaukset aiheuttavat lasten pahoinvoinnin ja koulupudokkuuden myötä. Islannin talousvaikeuksissa oli tehty päätös, ettei lapsilta leikata. Tästä voisi ottaa mallia myös Suomessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta