Julkaistu 

Kahdelle sudelle häätömääräys Outokummussa ja Polvijärvellä

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan susien karkottamiseen Polvijärven ja Outokummun alueelle. Kaksi sutta on syksyn aikana käynyt toistuvasti asuttujen talojen ja tuotantorakennusten pihoissa. Syyskuun alusta lähtien pihakäyntejä on ollut jo 27. Lisäksi sudet ovat aiheuttaneet kaksi tuotantoeläinvahinkoa ja yhden koiravahingon.

Kyseisellä alueella on ollut aiemmin poliisin myöntämä karkotuslupa, jolla susia on karkotettu kerran.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Riistakeskus muistuttaa tiedotteessaan, että juuri päivitetyn susikannan hoitosuunnitelman mukaan ihmisarkuutensa menettänyt susi voi aiheuttaa uhkaa ja vaaraa ihmisten turvallisuudelle. Tilanteet ja suden käyttäytyminen, joista suden ihmisarkuuden menettäminen voisi olla pääteltävissä, ovat jaoteltavissa neljään kategoriaan; huolta aiheuttava susi, mahdollista uhkaa aiheuttava susi, uhkaa tai vaaraa aiheuttava susi ja vakavaa vaaraa aiheuttava susi. Ensimmäisen ja toisen kohdan mukaisissa tapauksissa Riistakeskus päättää karkotustoimenpiteistä.

Poikkeuslupapäätöksen mukaan ensisijaisena keinona on karkottaa sudet. Jos karkotus ei tuota haluttua tulosta, vaan susi tai sudet palaavat piha-alueelle, on poikkeusluvalla mahdollista pyytää yksi susi. Poikkeuslupa eläimen lopettamiseen on voimassa kolme viikkoa.

Kommentoi

Hae sivuilta