Julkaistu 

Karkotus ei sutta pelottanut, pihasusi kaadettiin Polvijärvellä

Sudet vierailivat toistuvasti pihapiireissä Outokummussa ja Polvijärvellä. Arkistokuvassa olevat suden jäljet eivät liity tapaukseen. Kimmo Kirves Sudet vierailivat toistuvasti pihapiireissä Outokummussa ja Polvijärvellä. Arkistokuvassa olevat suden jäljet eivät liity tapaukseen.

Suomen riistakeskuksen myöntämä poikkeuslupa johti torstaina suden lopettamiseen Polvijärvellä.

Keskuksen kahta sutta koskevaa poikkeuslupaa käytettiin ensin susien karkottamiseen marraskuun aikana, mutta eläimet palasivat uudelleen pihapiiriin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Riistapäällikkö Juha Kuittinen kertoo, että ensisijaisena vaihtoehtona ollut karkottaminen ei tuonut pysyvää tulosta, vaan eläinten paluu pihapiiriin johti lopettamisluvan käyttämiseen.

Susi ammuttiin torstaina Sammakkovaaran seudulla.

Suomen riistakeskus myönsi poikkeusluvan susien karkottamiseen Polvijärven ja Outokummun alueelle marraskuun alkupuolella.

Kaksi sutta oli syksyn aikana käynyt toistuvasti asuttujen talojen ja tuotantorakennusten pihoissa. Syyskuun alusta lähtien pihakäyntejä oli marraskuun alkuun mennessä tiedossa jo 27 kappaletta. Lisäksi sudet ehtivät aiheuttaa kaksi tuotantoeläinvahinkoa ja yhden koiravahingon.

Poliisin aiemmin myöntämällä luvalla susia karkotettiin jo kerran syksyn aikana.

Riistakeskus oli luvan myöntäjänä uuden susikannan hoitosuunnitelman mukaan. Suunnitelman mukaan ihmisarkuutensa menettänyt susi voi aiheuttaa uhkaa ja vaaraa ihmisten turvallisuudelle. Tilanteet ja suden käyttäytyminen, joista suden ihmisarkuuden menettäminen voisi olla pääteltävissä, ovat jaoteltavissa neljään kategoriaan; huolta aiheuttava susi, mahdollista uhkaa aiheuttava susi, uhkaa tai vaaraa aiheuttava susi ja vakavaa vaaraa aiheuttava susi. Ensimmäisen ja toisen kohdan mukaisissa tapauksissa Riistakeskus päättää karkotustoimenpiteistä.

Kommentoi

Hae sivuilta