Julkaistu 

Mitä tehdä vähän käytetylle kuuselle? Vinkit Outokumpuun ja Polvijärvelle

Jätekukko kerää joulukuusia maksuttomasti Outokummussa. Tuire Haverinen Jätekukko kerää joulukuusia maksuttomasti Outokummussa.

Seudulliset jäteyhtiöt keräävät joulukuusia loppiaisen jälkeen. Outokumpulaisten jätehuollosta vastaava Jätekukko on laajentanut kotitalouksien maksuttoman kuusikeräyksen myös Outokumpuun.

Omakotiasukkaat voivat jättää kuuset jäteastian läheisyyteen. Rivi- ja kerrostaloasukkaat voivat jättää kuuset oman talon jätekatoksen viereen. Kuusia kerätään astiatyhjennyksen yhteydessä vaiheittain ja ne hyödynnetään energiaksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

"Ei kannata huolestua, jos omaa joulukuusta ei olekaan haettu heti loppiaisen jälkeen. Keräämme kuusia vaiheittain koko toimialueella. Mikäli lunta tulee paljon, on hyvä varmistaa, ettei kuusi jää lumen alle", Jätekukon logistiikkainsinööri Aki Malinen sanoo.

Kuusi kannattaa jättää jäteastian lähelle niin, että se erottuu selvästi poisvietäväksi tarkoitetuksi.

Jos joulukuusi on yli puolitoistametrinen, niin se suositellaan katkaisemaan ennen keräystä.

Polvijärveläisille tarjotaan kiinteistökohtaista keruuta maksullisena. Kuusen voi jättää jäteastian viereen ja sen poisviennistä veloitetaan hieman yli kuusi euroa kappaleelta. Maksutta kuusesta pääsee Polvijärvellä eroon toimittamalla sen jäteasemalle. Myös Outokummussa yksittäisen kuusen voi viedä veloituksetta Pikkukukko-jäteasemalle.

Neulasia pudottavan kuusen ulosvientiin vinkiksi annetaan pressun tai lakanan hyödyntäminen. Kuusi kannattaa kaataa ison muovin tai kankaan päälle sisällä, jolloin neulaset jäävät helpommin kerättäväksi eivätkä päädy lattioille.

Kommentoi

Hae sivuilta