Julkaistu 

Tukes vetoaa aikuisiin ilotulitteista

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes pyytää aikuisilta vastuuta ilotulitteiden kanssa. Virasto muistuttaa, että alle 18-vuotiailta ilotulitteiden käyttö on joka tilanteessa ja myös aikuisten seurassa kielletty.

"Ole vastuullinen aikuinen äläkä osta tai anna ilotulitteita alaikäisten käsiin. Ilotulitteet aiheuttavat vuosittain silmävammoja alaikäisille", Tukes vetoaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vaikka ilotulitteiden ampuminen on alaikäisiltä kielletty, ilotulitteet aiheuttavat edelleen alaikäisille silmävammoja vuosittain.

Vuodenvaihteessa 2018–2019 yhteensä neljä alaikäistä sai silmävammoja ilotulitteista. Heistä kaksi oli itse käsitellyt ilotulitetta ja kaksi oli sivustaseuraajia. Vuodenvaihteessa 2017–2018 silmävamman ilotulitteesta sai kolme alaikäistä, joista yksi oli ampunut ilotulitteita ja kaksi seurannut sivusta. Sairaalahoitoa vaatineita silmävammoja oli edellä mainittuina vuodenvaihteina kaiken kaikkiaan 12–13.

Ilotulitteiden myynti ja luovutus alle 18-vuotiaille tuli laissa kielletyksi vuonna 2009. Samalla alaikäisiltä kiellettiin ilotulitteiden hallussapito. Tämä tarkoittaa sitä, että alaikäinen ei saa käsitellä ilotulitteita kavereiden kesken tai edes silloin, kun aikuisia on läsnä.

Tukes kannustaa tänäkin vuonna ilotulitteiden käyttäjiä ja ilotulituksen katsojia varovaisuuteen ja huolellisuuteen ilotuliteturvallisuuskampanjassaan.

"Suojalasit ovat helppo ja yksinkertainen tapa suojautua ikäviltä vahingoilta", viestintäjohtaja Mirva Kipinoinen Tukesista sanoo.

Ilotulitteiden ampuminen on sallittua tiistaina uudenvuodenaattona kello 18 alkaen. Raketteja saa ampua keskiviikkoaamuun kello kahteen asti.

Kommentoi

Hae sivuilta