Julkaistu 

Annina Walling on vuoden liikuttaja

Polvijärven vuoden 2019 liikuttajaksi on valittu Annina Walling. Polvijärven Urheilijoissa vaikuttavan Wallingin valintaa perustellaan hyvällä työllä yleisurheilun hyväksi sekä innostavalla ja hyvällä esimerkillä monelle nuorelle. 
Esimerkiksi yleisurheilevien lasten ja nuorten määrä on kasvanut huikeasti ja suuri osa on myös innostunut kilpailemisesta.
Kinahmolainen lapsuuden perhe oli liikunnallinen, mutta varsinaisen urheilukipinän hän kertoo syttyneen koulussa.
– 90-luvun lopulla harrastajien määrä oli iso ja sieltä se sitten lähti, Joensuun Urheilugaalassa palkintonsa saava Walling muistaa.
Hän asuu perheineen Liperissä, mutta on edelleen aktiivinen kotiseurassaan ja kohderyhmänä lapset ja nuoret, niihin mukaan luettuina myös omat lapset.
– Se on ollut minulle tärkeää, että saan heidät liikkumaan. Vanhempi on jo ollut mukana isommissa kilpailuissakin.
Kilpaileminen onkin tärkeä osa lasten ja nuorten yleisurheiluharrastusta.
– Jo 2000-luvun alussa seurassa oli se henki, että kaikki kilpailevat. Meillä kaikki käyvät pm-kisoissa ja niihin rekrytoidaan mukaan kaikki kaveritkin... Siinä, millä aktiivisuudella on harrastettu, olemme ihan ykkösiä piirissä, Anninan Walling iloitsi.
Koulu on yhä merkittävä tekijä lasten liikuttamisessa kuin Polvijärven Urheilijoiden yhteistyökumppaninakin.
– Kun saimme rahoituksen ammattivalmentajaan, ajatuksena oli että saataisiin kouluunkin enemmän liikuntaa. Nyt rahoituskausi on jo ohi, mutta valmentajan työ jatkuu. Vuosittain järjestetään myös tempauksia joissa seuran edustajia jalkautuu kouluun koko päiväksi.
– Se on tärkeää meillekin. Yhteistyö on nyt parhaalla tasolla kuin ikinä.
Lasten liikunta on Annina Wallingille ykkösasia. Omaa kilpaurheilu-uraa hän vie muun toiminnan ohessa.
– SM-viestiprojekti minulla on oollut jo muutaman vuoden. Pitää joka päivä harjoitella, että pysyy SM-kunnossa. Suuri osa tapahtuu meidän omien junioreiden kanssa, samalla tulee seurattua heidänkin tekemisiään.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta