Julkaistu    |  Päivitetty 

IL: Polvijärveläisvaltuutettu erosi puolueesta somekohun saattelemana, eroaa myös kunnanhallituksesta

Polvijärveläinen Pauliina Kuhlmann on eronamassa sosiaalidemokraattisesta puolueesta sosiaalisesta mediasta ryöpsähtäneen kohun saattelemana.

Kuhlmann toimii Polvijärvellä sekä kunnanvaltuustossa että kunnanhallituksessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Iltalehti kertoi torstai-iltana uutisessaan Kuhlmannin Facebook-päivityksistä, joissa hän muun muassa vähätteli holokaustin eli natsien toisen maailmansodan aikana tekemän juutalaisten kansanmurhan uhrimäärää ja kyseenalaisti holokaustin uhrin muistoksi tällä viikolla vietettyjä juhlallisuuksia.

Kuhlmann on sittemmin poistanut kyseisen päivityksen ja siihen liittyvän keskustelun fb-seinältään. Kirjoituksesta otetussa kuvankaappauksessa esimerkiksi Auschwitzin keskitysleirillä surmattujen määrän arviodaan liioitellun noin 25-kertaisiksi todellisuudesta.

Iltalehden uutisen mukaan somekohun tiimoilta Polvijärven Demarit ry piti torstai-iltana kokouksen, jossa Kuhlmann oli ilmoittanut eroavansa puolueesta.

Polvijärven Demarit ry:n puheenjohtaja Jaana Jylhä-Ollila vahvistaa Outokummun Seudulle, että kokous pidettiin ja yhteistuumin päätettiin, että Kuhlmann jättää eroilmoituksensa puolueosastosta ja samalla puolueesta.

"En demarina voi hyväksyä tällaista ajatusmaailmaa. Demarien perusarvo on ihmisarvo", Jaana Jylhä-Ollila sanoo.

Puolueosasto sanoutuu samalla irti täysin Kuhlmannin esittämistä mielipiteistä.

Outokummun Seutu ei tavoitanut Pauliina Kuhlmannia kysyäkseen asiasta.

Polvijärven kunta reagoi kohuun irtisanoutumalla Kuhlmannin somekirjoituksista perjantaina. Kunta kertoo tiedotteessaan, etteivät "Kuhlmannin somekirjoitukset edusta Polvijärven kunnan kantaa. Polvijärven kunta irtisanoutuu yksittäisten luottamushenkilöiden henkilökohtaisista mielipiteistä."

Kunta esittää toiveensa, että kaikessa aiheeseen liittyvässä keskustelussa pysyttäisiin asiallisella ja ihmistä kunnioittavalla linjalla.

Kunnan tiedotteen ovat allekirjoittaneet kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tiina Mustonen (sd.) sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Hanna Vannas (kesk.)

Perjantaina kunta tiedotti myös Pauliina Kuhlmannin pyytäneen eroa Polvijärven kunnanhallituksen jäsenyydestä.

31.1.2020 klo 12.33: Uutista päivitetty lisäämällä Polvijärven kunnan kannanotto uutissähkeen loppuun.

31.1.2020 klo 14.54: Uutiseen lisätty tieto Kuhlmannin eropyynnöstä kunnanahallituksen jäsenyydestä.

Kommentoi

Hae sivuilta