Julkaistu    |  Päivitetty 

Ulkomaanmatkoista ilmoitusvelvollisuus kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, koulukirjat varmuudeksi kotona

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehtävät toimet ja uudet suositukset toivat uuden toimintaohjeen myös Outokummun lapsia ja nuoria koskeviin palveluihin.

Kouluille ja varhaiskasvatukseen annettiin torstaina uusi toimintaohje, jossa velvoitetaan kertomaan kaikista ulkomaanmatkoista.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Koulun rehtorille, päiväkodin johtajalle tai varhaiskasvatusjohtajalle on ilmoitettava kaikista lasten lähipiiristä tehtävistä ulkomaanmatkoista joko ennakkoon tai viimeistään matkan jälkeen. Ilmoitusvelvollisuus lähipiirin ulkomaanmatkoista on voimassa lukuvuoden loppuun saakka.

Huoltajille annetussa tiedotteessa kerrotaan, että lähtökohtaisesti kaikille ulkomailta palaaville lapsille ja nuorille suositellaan matkalta paluupäivästään lukien 14 vuorokauden kotikaranteeenia. Koululaisille luvan yli viiden päivän poissaoloon myöntää rehtori.

Koulu myös rajoittaa omia kotimaan matkojaan vain välttämättömiin matkoihin. Tämä tarkoittanee, että esimerkiksi koululaisten kevään opintomatkat pääsääntöisesti perutaan. Koulusta tehtävät ulkomaanmatkat on peruttu kevään ajalta kokonaan.

Polvijärvellä koulussa varaudutaan mahdolliseen kotikaranteeniin niin, oppilaiden tulee säilyttää koulukirjat kotonaan. Kouluun otetaan mukaan vain ne kirjat, joita kyseisenä päivänä tarvitaan. Oppikirjat palautetaan kotiin koulupäivän jälkeen. Menettelyllä varmistetaan, että oppilailla on oppimateriaalit kotonaan, mikäli koululla jouduttaisiin tekemään karanteenitoimenpiteitä. Tehtäviä annettaisiin tällaisessa tilanteessa Wilma-oppilasjärjestelmän kautta.

Myös Outokummussa tiedotettiin perjantaina oppilaiden huoltajia koulukirjojen kotona säilytyksestä samalla mallilla kuin Polvijärvellä.

13.3.2020 klo 14.11: Uutista täydennetty viimeisellä kappaleella Outokummussa tehdystä linjauksesta koulukirjojen suhteen.

Kommentoi

Hae sivuilta