Julkaistu 

Polvijärvi sulkee Vaparin ja peruu yli 10 henkilön yleisötilaisuudet

Polvijärven kunta tarkensi perjantaina ohjeistuksiaan koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn. Kunta muistuttaa ohjeissaan, että maan hallitus ja eri toimivaltaiset viranomaiset ovat antaneet uusia ohjeita, kuinka ehkäistä viruksen leviämistä ja tartuntojen määrää.

"Tilanteeseen on syytä suhtautua vakavasti, mutta syytä paniikkiin ei ole", kunta rauhoittelee.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kunnan uusissa ohjeissa kerrotaan, että kunta peruu toistaiseksi kaikki sen järjestämät yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja tapahtumat. Kunta toivoo myös muiden toimijoiden välttävän isojen tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämistä. Myös asukkaiden toivotaan välttävän isoja yleisötapahtumia.

Kunta sulkee myös vapaa-aikatalo Vaparin esikoulua ja aamu- ja iltapäivätoimintaa lukuun ottamatta. Vaparin sulkeminen koskee muun muassa salivuoroja, kuntosalia, liikunta- ja harrasteryhmiä, nuorisotiloja sekä kahviossa pidettäviä ryhmätilaisuuksia. Myös A-salin ja Sotkuman koulun liikuntasalin iltakäyttövuorot perutaan. Koululaisten liikuntatunnit pidetään normaalisti.

Uudet ohjeet ovat voimassa ainakin 5. huhtikuuta saakka tai kunta tiedottaa, mikäli ohjeet muuttuvat.

Alla Polvijärven kunnan ohjeistusta, joka perustuu viranomaisten ohjeisiin:

Sairaana ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin/perhepäivähoitoon eikä osallistua ei-välttämättömään harrastustoimintaan tai muihin tilaisuuksiin.

Asukkaita kehotetaan seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuja (thl.fi), Siun soten sivuja (siunsote.fi). Suorat linkit löytyvät näiden ohjeiden lopusta.

Hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Pese käsiäsi usein saippualla. Yskiessä suojaa suusi hihalla tai nenäliinalla.

THL ei enää pidä listaa erillisistä epidemia-alueista, vaan ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea ulkomaille matkustamista.

Jos olet matkustanut ulkomaille, töistä, koulusta ja päiväkodista/perhepäivähoidosta tulee olla poissa 2 viikkoa matkan jälkeen. Matkalta palattua tulee ilmoittaa työnantajalle, kouluun tai päiväkotiin/perhepäivähoitajalle.

Myös ei-välttämättömiä kotimaanmatkoja kannattaa harkita tarkkaan.

Vierailua hoitoyksiköissä tulee välttää. Suora linkki Siun soten ohjeeseen löytyy näiden ohjeiden lopusta.

Kunnan järjestämät yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja tapahtumat perutaan toistaiseksi. Myös muiden toimijoiden toivotaan välttävän isojen tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämistä ja asukkaiden toivotaan välttävän isoja yleisötapahtumia.

Vapaa-aikatalo Vapari suljetaan esikoulua ja aamu- ja iltapäivätoimintaa lukuun ottamatta. Tämä koskee muun muassa salivuoroja, kuntosalia, liikunta- ja harrasteryhmiä, nuorisotiloja sekä kahviossa pidettäviä ryhmätilaisuuksia. Myös A-salin ja Sotkuman koulun liikuntasalin iltakäyttövuorot perutaan. Koululaisten liikuntatunnit pidetään normaalisti.

Etätöiden tekemistä suositellaan, jos se on oman työn kohdalla mahdollista.

Kunnan työyksiköissä ei toistaiseksi kätellä eikä halata vieraita, asiakkaita tai työtovereita.

Koulut ja päiväkodit jatkavat toimintaansa toistaiseksi normaalisti.

Tähän ohjeeseen liittyvissä kysymyksissä tulee ottaa yhteyttä kunnanjohtajaan tai toimialajohtajiin.

Ohjetta päivitetään tarvittaessa ja tilanteen edetessä. Ajantasaisimman tiedon saa THL:n ja Siun soten verkkosivuilta.

THL lähettää koronaviruksesta tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin molemmilla kotimaisilla kielillä. Valtakunnallista neuvontapuhelinpalvelua laajennetaan ja muutakin neuvontaa lisätään.

Kommentoi

Hae sivuilta